Jump to content

Így küzdheted le könnyen a félelmeidet

2020. 03. 29. 20:16

Bizonyára észrevetted már, hogy sohasem azon aggodalmaskodsz, ami éppen most történik, hanem mindig csak attól rettegsz, ami később megtörténhet. Gondolataink állandóan a jövőben kalandoznak, és ez okozza a legtöbb bonyodalmat.

Megoldás: élj a jelenben! Csak akkor vagy képes a legjobb formádat hozni, ha nem aggodalmaskodsz a jövő miatt, vagy nem gondolsz arra, hogy mások mit gondolnak rólad.

Megfigyelted már, hogy aggodalmaid túlnyomó többsége nem is válik valóra? Ha a válasz igen, akkor csak is erre kell gondolnod, amikor aggodalmaskodni kezdesz a jövő miatt, vagy netán megcsap az idegesség szele. Eddig is aggódtál már jó néhány dolog miatt, de mégis túlélted! Csak is ez lebegjen a szemed előtt! Hiszen a jövő mindig mozgásban van, senki sem tudhatja, hogyan alakul, mint ahogy azt sem, mi fog történni holnap. Miért is kell tehát aggódni olyasmi miatt, ami vagy megtörténik, vagy nem? Az aggodalom egyszerűen csak egy rossz szokás. És a legkönnyebben úgy lehet tőle megszabadulni, ha helyére pozitív gondolatokat ültetünk.

A félelem többnyire akkor támad, amikor nem vagy tevékeny. Ez egy nagyon érdekes jelenség! Ha éppen nem teszünk semmit, tétlenek vagyunk, akkor könnyen fellép a félelem érzete. Abban a pillanatban, ahogy elfoglaljuk magunkat valamivel, tehát cselekedni kezdünk, a félelem alábbhagy. A megoldás tehát egyszerű: éljünk a jelenben, ugorjunk fejest az életbe! Törvényszerű az is, hogy energiánk is akkor keletkezik - bármibe is vágunk -, ha már belevágtunk!

Jelenben élni annyit tesz, hogy kezdeményezünk, és cselekszünk, anélkül, hogy mindig a következményektől rettegnénk. Amikor tehát a jelenben élünk, elűzzük fejünkből a félelmeket. Mert a félelem valójában nem más, mint a jövőben bekövetkező eseményektől való szorongás. Tudatunkat tehát tágítani kell, hogy a jelen pillanatot élvezetessé tegyük.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign