Jump to content

Lehet, hogy visszatér a maszk

2021. 08. 25. 17:13

A delta variáns miatt elővigyázatosabbnak kellene lenni, figyelmeztet a szervezet.

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki a szomszéd országokban újra fellángoló járvány, a delta variáns terjedése miatt. „Eddig szerencsénk volt a deltával, ne kockáztassunk! A koronavírus új, lényegesen fertőzőbb variánsa, a delta variáns itt van közöttünk” – írják. A szervezet a járványügyi helyzet miatt arra kéri az embereket, hogy  maradjanak elővigyázatosak, és figyeljenek a védekezésre, azaz

tartsanak távolságot, zárt térben is újra hordják a maszkot, tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait.

Emellett felhívták a figyelmet az oltás fontosságára, és azt arra kérik a döntéshozókat, hogy vessenek be olyan eszközöket, amikkel ösztönözni lehet a magyar lakosságot az oltás felvételére, például létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken, vigyék közel az oltást a hátrányosabb helyzetű településeken élőkhöz, a mobil oltópontokon lehetőség szerint egydózisú vakcinát alkalmazzanak, jutalmazzák az oltást felvevőket egy kis ajándékkal.

A MOK javasolja védettségi igazolvány minél szélesebb körű használatát, és a hatékonyabb kontaktkutatást is. „Elengedhetetlen a megelőzés, hiszen a nemzetközi tapasztalatok alapján még az oltottak sincsenek teljes biztonságban. Bár az oltás nagymértékben csökkenti a komolyabb szövődmények kialakulását, a járvány terjedését csak lassítja, így az oltatlanok továbbra is veszélyben vannak” – jegyzik meg. 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign