Jump to content

Ne csak korodbeliekkel barátkozz

2020. 09. 26. 21:14

Rengeteg előnye van annak, ha egy idősebb és egy fiatalabb ember alakít ki egymással szoros barátságot.

A legtöbben olyan emberekkel alakítanak ki szorosabb kapcsolatokat, akikkel egy hullámhosszon vannak, hasonló érdeklődési körökkel rendelkeznek, és korban sincs túl nagy eltérés köztük. Pedig rengeteg előnye van annak, ha a két fél más generációk szülötte.

Ha egy barátságban az egyik tag jóval idősebb a másiknál, abból mindketten profitálhatnak, ugyanis ebben az esetben rendkívül pozitív hatást gyakorolnak egymásra. Eláruljuk, hogyan.

Eltérő tapasztalatok, vélemények

Ha két ember más közegben nő fel, és az élettapasztalataik is jócskán különböznek, rengeteg mindenben segíthetnek egymásnak. Mivel eltérőek a nézőpontjaik, illetve gyakran a gondolkodásmódjuk és a véleményük is, olyan részletekre, megoldásokra világíthatnak rá, amelyekre a másik nem is gondolt. Az idősebb fél például tanácsot adhat a karrier vagy a párkapcsolatok terén, vagy akár az ügyintézésben, míg a fiatalabb segíthet eligazodni a másiknak a technológiában, a modern ismerkedésben, illetve a szórakozásban is. 

Egy hasonló kapcsolatnak köszönhetően mindkettőjük perspektívája folyamatosan tágul, fejlődik az empátiakészségük, és hasznos, fontos ismereteket szereznek.

Inspiráló magabiztosság

Az idősebb fél általában már kevésbé foglalkozik mások véleményével, tisztában van saját értékeivel, és nem hagyja, hogy bárki elbizonytalanítsa. Ezeket a jó tulajdonságait pedig képes átadni a fiatalabb barátnak, aki sokszor még kétkedik önmagában, és túl sok figyelmet szentel annak, hogy az ismerősei mit mondanak, gondolnak róla. Így fejlődhet az önértékelése, az önbizalma, ezt pedig a magánéletében és a karrierjében egyaránt hasznosíthatja.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign