Jump to content

Te álmodtad már hogy elhagynak?

2020. 07. 30. 09:55

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha szakításról álmodnak, az valóban arra utal-e, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak. Pszichoterapeuták árulták el az igazságot.

Az álmok képesek hatalmukba keríteni az embert, és van, hogy utána órákon át azon rágódik, mit is jelenthetett, amit alvás közben látott. Főleg akkor, ha a jelenetek a magánéletével kapcsolatosak.

Ha valaki szakításról álmodik, az nemcsak reggel kelthet rossz érzést, hanem a nap folyamán is sok töprengésre ad okot. Vajon az az oka, hogy valóban ideje lenne lezárni a kapcsolatot? Esetleg, hogy a másik szeretne véget vetni a viszonynak? Pszichológusok mondták el, mi az igazság.

Mit jelent, ha szakításról álmodsz?

Dr. LeslieBeth Wish pszichoterapeuta szerint az álmok gyakran lehetőséget adnak az agynak az aggodalmak és a felmerülő kérdések feldolgozására, de nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolni. Előfordul, hogy valóban a félelmekről, a gondokról, az életről üzennek, de egyáltalán nem biztos, hogy mindig ennyire egyértelmű a jelentésük.

Cathy Pagano pszichoterapeuta elárulta, megesik, hogy egy hasonló álom tényleg arra utal, hogy komolyabb problémák vannak a kapcsolatban. Néha azt jelzi, hogy valaki vágyik a szakításra, vagy észrevette, hogy párjával eltávolodtak egymástól, illetve, hogy a partner a viszony lezárása felé hajlik. De az is lehetséges, hogy az illető még nem ismerte fel igazán a gondokat, csak tudat alatt érzi, hogy valami nincs rendben - az álom pedig ezt mutatja meg. Dr. John Mayer klinikai pszichológus szerint arra is utalhat, hogy az ember bizonytalan, szorong amiatt, hogy megfelelően teljesít-e a kapcsolatban. 

Hilda Burke pszichoterapeuta hozzátette, az álom nem feltétlenül mindig a partnerhez, hanem néha a hozzá társított asszociációkhoz, szokásokhoz kötődik. Tehát például, ha a felek a megismerkedésük idején rengeteget buliztak, szórakoztak, akkor ezt az életformát is a másikhoz társítja. És ha szakításról álmodik, lehet, hogy inkább ennek akarna véget vetni, nem pedig a szerelemnek. De az is megeshet, hogy nem a kapcsolattól, hanem a berögzült mintáktól, a bevett szokásoktól szeretne megszabadulni. Vagy esetleg nem elégedett a jelenlegi állapottal, és továbblépne a következő szintre szerelmével. Arról is üzenhet mindezeken kívül, hogy bizonyos múltbéli gondok még mindig ott lapulnak a felek között, illetve, hogy nem néznek szembe a problémáikkal.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign