Jump to content

Ebben a férfiak a jobbak

2020. 06. 18. 11:27

A férfiak maguk vallottak arról, hogy ebben sokkal eredményesebbek, mint női társaik.

Az ártatlan kis füllentések mellett sokan nagyobb hazugságokat is szemrebbenés nélkül megengednek maguknak. Egy új kutatás szerint a férfiak ebben sokkal jobbak a nőknél, és ezzel tisztában is vannak.

A férfiaknak jól megy a hazugság

A University of Portsmouth tanulmánya nemcsak a nemek közti hazugságok különbségeit vizsgálta, hanem azt is, hogy a füllentők mikor és hol vetik be azokat. A kutatásban 194 ember vett részt: fele-fele arányban férfiak és nők, az átlagéletkoruk 39 év volt. Kiderült, hogy vannak olyan „profik”, akik szinte észrevehetetlenül állítanak valótlant. Ők sokkal inkább szemtől szembe hazudnak, a szöveges üzenetekben és a közösségi oldalakon ez nem jellemző rájuk. Ott főleg az a fontos számukra, hogy a lehető legelőnyösebb oldalukat mutassák a külvilágnak, ami szintén nem az őszinteségüket mutatja.

A kutatás vezetője, dr. Brianna Verigin elmondta, hogy jelentős különbséget figyeltek meg a nemek között. A férfiak őszintén bevallották, hogy kétszer olyan gyakran hazudnak, mint a nők, elsősorban azért, hogy a saját bőrüket mentsék vele. Emellett az is kiderült, hogy a legtöbben egyértelműen a profi kategóriába sorolták magukat, tehát inkább a személyes kontaktusnál nem mondanak igazat, és azt ügyesen teszik.

Így csinálják a profik

A profiknak megvan a saját technikájuk arra, hogy hihető legyen a megtévesztés. Nagyon jól bánnak a szavakkal, és úgy tálalják a mondanivalójukat, hogy belefűzik az elferdített részeket az igazságba, így az a lehető leghihetőbb lesz, még a szkeptikus hallgatók számára is. 

Jó stratégiának tartják, ha csak a minimális, lényeges információkat adják ki, ezeknél többet nem. Ha egy férfi úgy érzi, hogy jól hazudik, az magabiztosságot ad neki, és arra bátorítja, hogy még többször csinálja. Bevallották, hogy ezeket a trükköket párkapcsolatban, kollégáknál, barátoknál és családnál egyaránt alkalmazzák. Munkaadóknál és hivatalos helyeken viszont állítólag nem így járnak el.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign