Jump to content

Első randis kérdések

2019. 10. 16. 21:52

A válóperes ügyvédek szerint van néhány dolog, amire már az első randin érdemes rákérdezni, hogy ne később érjenek kellemetlen meglepetések.

„Mikor beszéltél utoljára a rokonaiddal?”

Fontos következtetéseket vonhatunk le abból, milyen viszonyban van valaki a családjával. Az sem jó, ha anyuci mindenható befolyással van rá, ugyanakkor kötődési problémákat is jelezhet, ha valamiért nem tartja a kapcsolatot rokonaival.

„Hogyan ért véget az előző párkapcsolatod?”

Talán nem valami tapintatos kérdés, de nagyon is fontos az erre adott válasz. Gyanús lehet például, ha valaki kizárólag az exét hibáztatja, ez arra utalhat, hogy nem hajlandó felelősséget vállalni a tetteiért.

„Mit gondolsz, jól tudsz kommunikálni?”

Oké, talán lehetséges ezt valami kevésbé állásinterjús formában is megfogalmazni, de a lényeg: kulcsfontosságú, hogy a másik mennyire egyenes, mennyire hajlandó beszélni az érzéseiről, és mennyire éretten képes kommunikálni a párkapcsolati dilemmákban.

„Hol nyaraltál legutóbb?”

Ez kicsit trükkös, itt ugyanis azt szeretnénk felmérni, mennyit költ az illető egy nyaralásra, utazásra, programokra. Ha évek óta nem nyaralt, mert sajnálja rá a pénzt, valószínűleg nem visz majd minket párizsi hétvégére, és talán más dolgokban is zsugori lesz.

„Házas vagy?”

De tényleg. A válóperes ügyvédek szerint gyakran meglepően későn derül ki, hogy a másik jogilag még egy másik emberrel van összekötve…

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign