Jump to content

Kerüld el a nárcisztikus férfit

2019. 07. 08. 22:58

A kutatások szerint a profiljából is tudható, ha nárcisztikus a férfi. Több apró részlet leleplezi a személyiségzavaros partnert.

Az internetes ismerkedés számos buktatót rejthet, ezért a legtöbben igyekeznek minél alaposabban megismerni már a beszélgetés során a partnerjelöltet. Ez pedig sokszor nemcsak a kérdésekben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy megnézik a közösségi oldalakon lévő profiljait, képeit - ezekből ugyanis rengeteg következtetés vonható le.

Nemcsak az derül ki belőle, hogy milyenek a barátai, esetleg a családja, hanem például az is, ha nárcisztikus az illető - az erre utaló jeleket azonban kevesen ismerik. Pedig már a neten is számos apróság utalhat erre, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Ezek alapján már a találkozás előtt sejthető a személyiségzavar.Imádják, ha a figyelem középpontjában lehetnek, és mindent meg is tesznek ezért - ráadásul nemcsak személyesen, hanem online is. Ezt általában úgy érik el, hogy egy kicsit egyedire igyekeznek alakítani az oldalukat. Például erőteljes, vonzó képekkel, elgondolkodtató vagy megbotránkoztató bemutatkozásokkal, amelyekben jellemző rájuk az „imádom” és az „utálom” szó, valamint az agresszív kifejezések használata.

Egy vizsgálat arra is rámutatott, hogy a nárcisztikusok úgy gondolják, minden ismerősüket érdekli az életük, ezért rengeteget posztolnak, számtalanszor számolnak be a velük történt eseményekről, helyzetekről a Facebookon és a Twitteren. Ezzel természetesen a figyelemfelkeltés a céljuk, valamint az is, hogy megmutassák, mennyi mindent átéltek, mennyi mindent elértek. Ezért is van az, hogy a leggyakrabban diétáról, edzésekről és egyéb sikerekről osztanak meg részleteket.

Mindezek mellett jellemző még rájuk, hogy szexuális célzásokkal élnek, szexuális töltetű vicceket, szófordulatokat használnak, valamint ami még meglepő, hogy általában nincs túl sok hozzászólás a képeik alatt. Egy kutatás szerint ugyanis az ismerőseik, követőik azzal igyekeznek büntetni őket a túlzott aktivitásért és dicsekedésért, hogy ignorálják a posztjaikat.

Persze, a fentebb említett jelek nem utalnak egyértelműen és biztosan nárcizmusra, de a vizsgálatok eredményei azt jelzik, hogy érdemes óvatosabban kezelni azt, akire jellemzőek.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign