Jump to content

Az elérhetetlen férfi pszichológiája

2021. 04. 21. 20:57

A megközelíthetetlennek látszó férfiaknak rengeteg nő nem bír ellenállni. A pszichológusok szerint nem is véletlenül.

Határozott, magabiztos megjelenés, lehengerlő stílus és elérhetetlennek tűnő, érzelmileg szinte megközelíthetetlennek látszó személyiség - az ilyen jellemzőkkel megáldott férfiak általában mágnesként vonzzák a nők egy részét.

De miért is van ez így? Miért epekednek sokan olyan emberek iránt, akikről úgy érzik, sosem férkőzhetnek hozzájuk igazán közel, és sosem kaphatják meg őket? A jelenségnek több egyszerű, és teljesen logikus pszichológiai magyarázata van.

Az elérhetetlennek tűnő férfiak kihívást jelentenek

Az emberek jó részét vonzzák a kihívások, az ilyen férfiak meghódítása pedig jócskán annak ígérkezik. A megközelíthetetlen pasik nem tűnnek egyszerű esetnek, ezért különböző, gondolkodást és stratégiák kidolgozását igénylő technikákra van szükség a megszerzésükhöz - legalábbis a legtöbbek szerint. Ezáltal sokkal csábítóbbak az elérhető partnerjelölteknél, hiszen izgalmat és változatosságot jelentenek, ráadásul a legkisebb sikerek, illetve a kapcsolat bármiféle előremozdulása is nagy sikerélményként hat.

Jill P. Weber pszichológus elmondta a Psychology Todaynek, hogy ráadásul a férfi részéről érkező pozitív visszajelzések megerősítésként szolgálnak a nő számára: növelik az önbizalmát, érzékeltetik vele, hogy valóban elég jó ahhoz, hogy megszerezze a megközelíthetetlen párjelöltet. Ezek pedig egy egész folyamatot indítanak be, ugyanis olyan jó érzéssel töltik el az embert, amiből csak még többet akar majd.

A tökéletes élet illúzióját adják

Az élet nehézségeivel mindenki szembesül. Aki átélt már több sikertelen kapcsolatot, csalódást, esetleg válást is, az a szakértő szerint még jobban vágyik egy boldog szerelemre. A határozott, magabiztos, mindent a kezében tartó, elérhetetlennek tűnő férfi képzeletben kiutat jelenthet a problémákkal teli hétköznapokból. Rajta keresztül a hölgyeket gyakran elragadja a boldog élet illúziója, ez pedig még vonzóbbá teszi őt a szemükben.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign