Jump to content

Akár ennyit is lefogyhatsz

2021. 03. 09. 11:05
A bomba alak nem lehetetlen, csak egy jó tervre és megfelelő ismeretekre van szükség.

Bár még bőven van idő a bikiniszezon kezdetéig, ez az időszak tökéletes arra, hogy fejben és lélekben is rákészülj az elkövetkezendő hetekre. Amennyiben pár kilótól megszabadulnál, egy megfelelő tervre és egy pontos célkitűzésre van szükséged.

Tévhit, hogy a sokat reklámozott fogyasztótabletták vagy a különböző csodaszerek pár nap vagy egy-két hét alatt megszabadítanak az úszógumitól. A koplalás sem jelent megoldást, hiszen bár ezzel is pluszkilókat veszítesz, a jojóeffektust nem kerülheted el. 

Nem álom a 10 kiló mínusz

Az emberi zsír energiát - azaz kalóriát - tartalékol. Ahhoz, hogy körülbelül egy kilót fogyj heti 3500, azaz napi 500 kalóriányi deficitre van szükség. Egy közepes testalkatú nőnek 2000 kalóriára van szüksége a testsúlya megtartásához, a fogyással azonban 1500-1200 kalória bevitele esetén számolhat. 

Szakemberek szerint  a heti fél, egy kiló zsírvesztés az optimális, így ha most nekilátsz, nyárra garantált a 10 kiló mínusz!

Hogyan kezdj hozzá?

Mindenekelőtt a kalóriadeficit megteremtésével kell kezdeni, ezért érdemes az étrenden változtatni, hiszen a fogyás sikere főként attól függ, hogy mit eszel és iszol. A fehér lisztből készült pékárukat, süteményeket, tésztákat, a cukros vagy túlzottan zsíros ételeket minél előbb érdemes száműzni az étrendből, és előnyben részesíteni a tápanyagdús, rostgazdag, de kalóriaszegény, laktató ételeket. Amennyiben azonban hormonális vagy májprobléma, cukorbetegség, ételérzékenység vagy egyéb egészségügyi állapot miatt speciális étrendre van szükséged, akkor mindig az orvostól, dietetikustól kapott utasításokat kövesd.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign