Jump to content

Székkel is tudsz edzeni

2021. 02. 15. 12:27

Minek költeni drága edzéseszközökre, amikor egy székkel is látványos eredményt érhetsz el?

A rendszeres testmozgáshoz sokszor nincs az embernek kedve, akaratereje vagy éppen ideje a macera miatt, pedig nem kell feltétlenül ahhoz edződerembe menni, hogy egy egész testet átmozgató, intenzív edzést végezz.

A sikeres edzés kulcsa az elhatározásban és a kitartásban rejlik, amit otthon, a tévé előtt is könnyedén kivitelezhetsz. Egy egyszerű szék segítségével olyan comb- és farizom, valamint kar- és vállizomgyakorlatokat végezhetsz, amelyek garantáltan égetik majd a kalóriákat, és feszesítenek. 

Feszes és tónusos izmok pár hét alatt

A következő összeállításban olyan hatásos gyakorlatokat ajánlunk, amelyeket egy széken ülve, akár az irodában vagy tévézés közben is elvégezhetsz. A széket mindenképpen told a falhoz, nehogy kicsússzon alólad gyakorlatvégzés közben. Vigyázat, a feladatok egyre nehezednek majd!

Nyújtott kézzel támaszkodj meg a szék ülőfelületén, a lábfejedet pedig spiccben támaszd meg a talajon. Húzd ki magad, könyökhajlítással engedd le a mellkasod a képen látható módon, majd nyomd vissza magad a kiinduló pozícióba. Végezd két percig a gyakorlatot, egy percnél fél perc szünettel. Feküdj le a földre, a karokat tedd kinyújtva a tested mellé, helyezd a lábfejedet a székre, told fel a popsidat olyan magasra, ahogy csak bírod, majd lassan ereszkedj vissza. Végezd két percig a gyakorlatsort egy percnél fél perc pihenővel. 

Állj háttal a széknek, a tenyereidet támaszd meg a széken, a lábakat hajlítsd be, majd engedd le magad olyan mélyre, ahogy csak tudod, utána nyomd ki magad. Végezd egy percig a gyakorlatot. Ülj le a székre, emeld meg mindkét lábad úgy, hogy a lábfejed előre nézzen, a tenyereidet kulcsold össze, és csinálj törzsfordításokat az egyik, majd másik oldalra. Végezd két percig a gyakorlatot.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign