Jump to content

Zsírégető edzés otthonra

2021. 02. 10. 12:27

Nem mindegy, hogy a leglátványosabb eredmény eléréséhez milyen mozgásformát választasz.

A tudomány szerint az egyik legideálisabb és leghatásosabb zsírégető mozgásforma a magas intenzitású szakaszos edzés - angolul High Intensity Interval Training vagy HIIT -, ami az intenzív kardiomozgás egyik speciális változata.  

HIIT-gyakorlatok otthonra

Míg egy 70 kilogramm súlyú nő 60 perc intenzív futással nagyjából 600 kalóriát éget el, addig a magas intenzitású szakaszos edzéssel óránként akár 800 kalória is elégethető. Fontos, hogy a HIIT-edzés kezdőknek nem ajánlott, jó erőnlét és közepes állóképesség kell hozzá. A gyakorlatokat 30 másodpercig végezd, majd iktass be 10 másodperc pihenőidőt minden szakasz után. Öt sorozatot végezz belőlük mindennap.

Hegymászóplank

A plank váltott lábbal erősíti a hasüreget körülvevő izomcsoportokat - úgynevezett core izmokat. Ereszkedj le plank pozícióba, majd végezz dinamikus, váltott lábfelhúzásokat. Csináld 30 másodpercig, majd pihenj meg.

Ellentétes könyök-térd érintés

Feküdj hanyatt, emeld fel kissé a lábad a talajról. Tedd tarkóra a kezed, majd csinálj félfelüléseket úgy, hogy térd-könyök érintéshez váltva felhúzod a lábad. Végezd 30 másodpercig, majd ismét pihenj meg.

Lebegőülés

A lebegőülés remekül megdolgoztatja a törzs izmait. A gerinc helyes tartása ennél a gyakorlatnál kiemelten fontos, emellett hatékonyan erősíti a hasizmokat és a csípőizmokat egyaránt. 10-15 másodpercig tartsd meg a pózt. Nem ajánlott a gyakorlat azoknak, akik porckorongsérvvel vagy nyaki gerincproblémákkal küszködnek.

Oldalkitörések

Állj terpeszállásban, majd ereszkedj le úgy, hogy az egyik térded behajtva, a másik pedig kinyújtva legyen. Végezd egyik majd másik oldalra a mozdulatokat. Annyit, amennyi a 30 másodpercbe belefér.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign