Jump to content

A női erő titka

2021. 02. 10. 07:58

Elég összetett kérdés az, hogy mitől lesz valakiből magabiztos felnőtt, míg mások teljesen bizonytalanok, ha véleményt kell formálniuk. Csak a környezetünk tehet erről, vagy mi magunk is erősíthetjük belső magunkat?

Mindannyian úgy születtünk, hogy elégedettek voltunk önmagunkkal, aztán egyesek környezete ezt módszeresen lerombolta: a média, ahol csakis gazdag, sikeres, tökéletes testű felnőttek és szuper bizonyítványú, élversenyző gyerekek mosolyognak ránk, és persze ott vannak egyes szülők, akik szintén a saját önbizalomhiányuktól szenvedve, folyamatosa összehasonlítják gyerekeiket mások porontyaival.

Dolgozz rajta!

A jó hír az, hogy amit leromboltak, s elhitettek velünk (ti. mások sokkal jobbak nálunk), kitartással vissza lehet építeni:

  • Csak magadra figyelj! Ne akarj minduntalan másoknak megfelelni, és főleg ne hasonlítsd magad másokhoz. Teljesen felesleges, hiszen nincs két egyforma ember.
  •  Csak a pozitív! Gondolj magaddal kapcsolatban pozitív dolgokra: eléred a kitűzött célt, sikeres vagy a munkádban, szépnek találod magad… stb. Ha sokat gondolsz rá, és megerősíted magadban, akkor előbb utóbb elhiszed te magad is.
  • Foglalkozz magaddal: a lelkeddel, a testeddel, az egészségeddel. Megszépülsz saját magad gondoskodásától.
(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign