Jump to content

Így lehetsz fejben is erős

2021. 02. 03. 09:57

A pszichoterapeuta szerint ezektől a mérgező szokásoktól meg kell szabadulnod ahhoz, hogy mentálisan erős légy.

A mentális erő nagyban hozzájárul a lelki egészséghez, de a karrierben és a magánéletben is előnyödre válik. Szintje mindenkinél különbözik egy kicsit, de tudatos munkával, odafigyeléssel könnyedén fejleszthető.

Ha szeretnél boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, produktívabbá és motiváltabbá válni, fogadd meg a szakértő tanácsait, és felejtsd el a következő destruktív szokásokat.

Nagylelkűség az energiavámpírokkal

Amy Morin pszichoterapeuta szerint sokan nem bírnak ellenállni a negatív hozzáállású, állandóan kritizáló vagy épp a másikat lelki szemetesnek használó energiavámpíroknak. A saját érdekedben azonban fontos meghúzni a határt: ha mentálisan erős akarsz lenni, nem lehetsz velük nagylelkű, mert különben leszívják az erődet. Bár előfordul, hogy nem iktathatod ki őket teljesen az életedből, limitáld a velük való kommunikációt. Mondj nyugodtan nemet egy-egy kérésükre, és bátran húzd ki magad a fárasztó beszélgetésekből udvarias indokokkal. Idővel észreveszed majd, mennyivel jobban érzed magad, ha erre figyelsz. 

Aggódni azon, hogy mások mit gondolnak

A szakértő elárulta: rengetegen tagadják, hogy érdekelné őket mások véleménye, pedig valójában nagyon is foglalkoznak azzal, hogy környezetük mit mond vagy mit gondol róluk. Ez egy minimális szinten normális, de nem szabad túlzásba vinni. A mentálisan erős személyek bátran kimondják, ami megfordul a fejükben, és teszik, amit akarnak anélkül, hogy az emberek véleményén aggódnának. Ahhoz, hogy a saját érdekeid, értékeid alapján élj és cselekedj, néha szükség van nem túl népszerű döntések meghozatalára is.

Ne kerülj mindent, amitől félsz

Amy Morin szerint a félelem hiánya nem azt jelzi, hogy valaki igen erős, hanem arra utal, hogy nem állítja magát elég nagy kihívások elé. Ha az ember olyan dolgokat csinál, amik bár vonzzák, vagy vágyik rájuk, egyben meg is ijesztik, hatékonyan fejlesztheti önmagát. Ki kell lépni néha a komfortzónából és kockázatot vállalni. Nem szabad hagyni, hogy a negatív érzelmek visszatartsanak a célok megvalósításában! Nemcsak a karrierben érhetők el így nagyobb sikerek, de az önbizalom is gyorsan növelhető.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign