Jump to content

Kávés testradír recept

2020. 08. 18. 11:57

Puhábbá, feszesebbé és simábbá teszi a bőrt ez az egyszerű, házi csodaszer.

A kávé nemcsak a munkahelyen az egyik legnagyobb segítség és legnélkülözhetetlenebb hozzávaló, hanem az otthonunkban is. Rendkívül sokféleképpen használható a háztartásban és a szépségápolásban egyaránt.

Készíthetsz belőle hatásos pakolást duzzadt, sötét, karikás szemkörnyékre, de az egész arcodra kenve is feszesíti, babapuhává és ragyogóvá teszi a bőrt. Sőt, még akár egy házi botoxkezelést is összedobhatsz darált kávéból, ha keversz még hozzá pár összetevőt: így kihúzza az arcot, kisimítja a látható ráncokat, és egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt. Mindezek mellett azonban feszesítő, fogyasztó tulajdonságát szintén érdemes kihasználni.

Ha szeretnéd még szebbé tenni nyáron a ruhából kivillanó combokat, akkor vesd be ezt az egyszerű testradírt, ami felpezsdíti a vér- és a nyirokkeringést, ezáltal besegít a zsírégetésbe és a feszesítésbe. A fő összetevője természetesen a kávé, de ezen kívül is csak néhány egyszerű dologra lesz szükséged hozzá. Mutatjuk, miből mennyi kell.

 

Hozzávalók:

  • fél bögre darált kávé
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • negyed bögre cukor
  • 1 evőkanál gyömbérolaj vagy reszelt gyömbér
  • negyed bögre felolvasztott kókuszolaj

Elkészítés

Keverd össze a kávét, a fahéjat, a cukrot és a gyömbért, majd add hozzá a kókuszolajat is, és dolgozd masszává. Ha kész, használd zuhanyzás közben vagy előtt. Dörzsöld bele a bőrbe az arcod kivételével bárhova, ahol érezni és látni szeretnéd a hatását, majd hagyd fent öt percig, és öblítsd le alaposan langyos vízzel. Ha még erőteljesebb eredményt szeretnél elérni, szánj rá több időt, kend be vele a combjaidat vagy akár a hasadat, felkarodat, és tekerd be azt a részt folpackkal. Hagyd így legalább fél órán keresztül, aztán szedd le a fóliát, és mosd le a bőrt lehetőleg ne túl forró vízzel. Előfordulhat ilyenkor, hogy éget egy picit, ez természetes, de, ha nagyon nem bírod, öblítsd inkább le hamarabb. Heti két-három alkalommal vesd be.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign