Jump to content

Sosincs késő az önfejlesztésre

2020. 06. 11. 10:58

Fizikai egészség, lelki egészség: mindkettő jár. Az önismereti munkát sosem érdemes megspórolni.

Amikor a fizikai testünk valamiért nincs jól (vagy egyébként jól van, de mondjuk szeretnénk még jobban lenni egészségileg vagy kinézetben), akkor tudjuk, hogy x mennyiségű alvás, bizonyos minőségű tápanyagok, vagy valamilyen mozgás kell a jobb közérzethez. Akár orvoshoz vagy gyógytornászhoz, edzőhöz fordulunk, egyszóval: változtatunk.

Természetesen ezt 40 felett, sőt, idősebb korban sem kérdőjelezzük meg, az edzőtermek tele vannak a 60 pluszos korosztály tagjaival. Mindenki számára egyértelmű: van jogunk életünk végéig jól érezni magunkat a bőrünkben, egészségesnek lenni. Szeretnénk a tükörképünkre elégedettebben tekinteni.

Érdekes módon azt még erősíteni kell, hogy a lelkünkkel, mentális egészségünkkel sincs ez másképp: ha a komplex önmagunkra, életünkre (vagy életszakaszunkra), vagy valamilyen szerepünkre nem tekintünk elégedetten, sőt, utáljuk, akkor azon is változtatni kell. Ha elviselhetetlenül fáj a fogunk, fogorvoshoz megyünk, de ha elviselhetetlenül fáj a házasságunk, akkor egyszerűen éljük le így a maradék életünket?!

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign