Jump to content

Gazdagok filozófiája

2020. 02. 16. 12:49

Egy szakértő öt éven keresztül vizsgálta azokat a milliomosokat, akik saját erőből gazdagodtak meg. Fontos egyezést talált köztük.

Sokan igyekeznek megfejteni a gazdag emberek titkait, de az egyértelmű, hogy a sikernek nincs pontos, minden esetben működőképes titka. Ám az is biztos, hogy vannak bizonyos szokások, tényezők, melyek hozzásegíthetik az embereket a feljebb jutáshoz és az anyagi gyarapodáshoz. 

Thomas C. Corley könyve írása közben végzett egy ötéves kutatást, mely során 177 olyan milliomost vizsgált, akik saját erőből gazdagodtak meg. Egy fontos dolgot talált, amit mindannyian kiemeltek, és amiben eltérnek a szokásaik a másokétól.

A szakértő rámutatott, hogy a tehetős személyek másképp válogatják meg közeli barátaikat, mint a legtöbben. Az emberek jó része olyanokkal is fenntart szoros kapcsolatokat, akikkel valójában egyoldalú, negatív vagy mérgező a viszonyuk: például, akik lehúzzák vagy hátráltatják őket, irigység miatt próbálják lebeszélni őket a céljaikról, esetleg elszívják az energiáikat, pozitivitásukat.

A vizsgálat viszont rávilágított, hogy a sikeres emberek nem engednek teret az ilyen kapcsolatoknak, hanem elengedik őket, és tudatosan építik ismertségi körüket. Igyekeznek csak olyanokkal barátságban maradni, akik valóban pozitív hatást gyakorolnak rájuk, inspirálják őket. Mindemellett pedig olyanokkal is próbálnak közelebbi viszonyt kialakítani, aki hasonlít a vágyott, jövőbeli énjükre. 

A szakértőnek sikerült összegyűjtenie azokat a tulajdonságokat, szokásokat és jellemzőket is, melyekből a milliomosok szerint legalább eggyel - de optimális esetben többel - rendelkeznie kell a közeli barátnak ahhoz, hogy a kettejük viszonya inspiráló, fejlesztő és valóban pozitív hatással legyen a felekre. Ezek pedig többek közt a következők:

  • pozitív gondolkodás és személyiség,
  • megbízhatóság,
  • ösztönző hozzáállás,
  • hűség,
  • magas munkamorál,
  • erős akarat és fegyelem,
  • szenvedély és lelkesedés,
  • anyagi stabilitás.
(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign