Jump to content

Ez zavarja a nőket az ágyban

2020. 02. 12. 15:03

Akkora a nyomás a nőkön, hogy sokan közülük nem is tudják átadni magukat a gyönyörnek.

Nagyon szomorú, hogy a mai világban is itt tartunk, de egy szexuális segédeszközöket értékesítő cég felmérése szerint minden harmadik nő úgy érzi, a saját teste a legzavaróbb a szexben. Az eredményből az is kiderült, hogy a férfiak a korai magömlés miatt szoronganak leginkább, ami nem annyira meglepő, ám az, hogy a nőket mondjuk nem az orgazmus hiánya vagy a kevés előjáték zavarja, hanem az, hogy szégyellik a testüket, elég megdöbbentő.

A nők számára a legnagyobb átok ezek szerint szex közben, hogy nem tudják elengedni magukat teljesen a testük miatt, ez pedig befolyásolja az örömérzetet is – ahogy azt Myisha Battle szexológus mondja.

Már több tanulmányban is alátámasztották, hogy a testkép komoly tényező a szexualitásban a nők számára. Az egyik tanulmány például azt derítette ki, hogy ha rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, akkor sokkal kevésbé mondjuk el, mit szeretnénk az ágyban, és nem állítunk fel határokat a saját biztonságunk érdekében sem. Egy másik kutatás során pedig azt találták, hogy ha magabiztosak vagyunk a testünkben, sokkal kevésbé stresszelünk a teljesítményünkön szex közben, kevesebb előjáték is elég a megfelelő hangulat és állapot eléréséhez, sőt az orgazmusig is könnyebben eljutunk.

Battle szerint nem meglepő, hogy így működünk, hiszen ki tud odafigyelni az érzékeire, ha tele van a feje azzal, hogy megkérdőjelezi önmagát, és attól tart, hogy nem elég szép, nem elég jó egy rendkívül sérülékeny helyzetben.

„Amikor nem érezzük jól magunkat a testünkben, azt a szexuális életünk is megsínyli. A pácienseim között vannak olyanok, akik saját magukat akadályozzák meg az orgazmus elérésében azzal, hogy folyton önmagukat kritizálják. Elég gyakori jelenség. Amikor az elménk ezekkel a gondolatokkal küzd, akkor nem tudunk kapcsolódni a fizikai érzékeléssel, ezzel pedig az örömérzettől is elvágjuk magunkat.”

A szexológus azért adott pár tanácsot is a sok lesújtó hír után, hogy ne ássuk el magunkat rögtön a kert végében, ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel.

1. Tudatos jelenlét

Persze nem arról van szó, hogy kezdjünk el egy klasszikus értelemben vett meditációt az aktus közben, hanem arról, hogy használjuk belőle a tudatos jelenlétet, melynek segítségével el tudjuk engedni a zavaró gondolatokat.

„Vedd észre, amikor egy önkritikus gondolatod támad; ha leírod egy naplóba, az a legjobb. Meglepődsz majd, milyen sokszor előfordul egy nap során. Minden ilyen gondolatot próbálj helyettesíteni egy pozitívval. Nem egyszerű gyakorlat, de idővel nagy segítséget jelent a pozitív önkép kialakításában.”

2. Beszélj a szexről

Az önbizalom belülről fakad, de azért nyugodtan szerezhetsz támogatókat a barátaid közül. Egy tanulmány szerint azok, akik beszélnek a barátaikkal a szexről, több szexuális önbizalommal rendelkeznek, és sokkal inkább kimondják, mire van szükségük az ágyban.

3. Legyen egy testrituáléd

Battle szerint jó gyakorlat az is, ha mindennap szánunk rá időt, hogy a testünk elfogadásával, szeretetével foglalkozzunk. Köszönjük meg a lábunknak, hogy elvisz mindenhova, a hasunknak, hogy megemészti az ételt, a karunknak, amely akkor is elviszi a bevásárolt cuccot, ha esetleg lóg rajta a bőr. Ezt az egy testet kaptuk erre a világra, akárhány éves, akármekkora, akármilyen színű, minden test megérdemli azt a kis örömet, amit a szex jelent a gazdájának.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign