Jump to content

Figyelj a jelekre

2019. 10. 17. 21:36

Mélyen legbelül valószínűleg már rég tudod, hogy változtatnod kellene, de a változás mindig ijesztő, ezért nehezen szánod rá magad.

Mindegy, hogy magánéleti vagy munkahelyi problémákról van szó, a változtatás mindig nehéz döntés. Mégis ki akar kilépni a nagy ismeretlenbe? Maria Jensen életvezetési tanácsadó szerint a következő 5 jel segíthet, hogy biztos legyél a dolgodban, hogy változtatnod kell az életeden.

1. Eltűnt a motivációd

Az ember úgy működik, hogy szüksége van motivációra ahhoz, hogy hajnali hatkor kirángassa magát az ágyból, és nekikezdjen a napnak. A motivációd az, ami meghatározza, hogy sikeres vagy a munkában, magánéletben, társaságban. Ha ez hiányzik, akkor marad az apátia és a mókuskerékérzés. Lehet, hogy megváltoztak az igényeid, a vágyaid, és ami régen motivált, már nem számít annyira. Ne érezd úgy, hogy feladod a harcot, ha változtatsz azon a területen, amin nem vagy motivált, nem feladás ez, bármikor újradefiniálhatod magadat és a szükségleteidet.

2. Boldogtalan vagy legalább egyszer egy nap

Ez elég erős kijelentésnek tűnik, mert valószínűleg mindenki elégedetlennek érzi magát minimum egyszer egy nap, de a boldogtalanság más, mint az elégedetlenség. Ha csúnyán nézett rád a főnököd, vagy igazságtalan volt veled a párod, az még nem boldogtalanság, csak kis bosszúság. A boldogtalansághoz társul a reményvesztettség érzése is, amikor sötéten látod a jövődet, mintha nem várna már rád semmi ebben az életben. Ha ez az érzés naponta tölt el, akkor bizony változtatni kell.

Vizsgáld meg a napi feladataidat, hogy mennyi olyan van köztük, amit magadért teszel. Nem a gyerekért, a férjedért, a kollégáidért, hanem azért, hogy te boldog legyél. Ha nagyon kevés dolog van ezen a listán, akkor gondolkodj el rajta, min lehetne változtatni, hogy a saját boldogságodra rátalálj.

3. Unatkozol

Nem lehet az élet folyton csupa móka és kacagás, de ha napi szinten eluralkodik rajtad az unalom, az lehet egy figyelmeztető jel, hogy valamin változtatni kell. Talán már nem jelent kihívást a munkád, vagy nem érzed jól magad a párod társaságában. Keresd meg az unalmad okát, és tegyél ellene.

4. Stresszes vagy

Amikor folyton stresszesnek érzed magad, akkor biztos, hogy változásra van szükséged. Az remek, ha megtanulsz egy pár stresszoldó technikát, de még jobb, ha leásol a dolog legmélyére, és kideríted, mi okozza, miért érzed, amit érzel, mielőtt még masszív szorongás lesz belőle.

5. Félelemben élsz

A félelem az életünk része: félünk, hogy elveszítjük a szeretteinket, a munkákat, félünk, hogy rossz döntéseket hozunk, félünk, mert az élet kiszámíthatatlan. Csak az nem mindegy, hogy mit kezdünk a félelemmel. Mert ha folyamatosan félelemben élsz, és a döntéseidet félelemből hozod meg, az nem vezet semmi jóra. Jensen javaslata szerint a félelem legyőzésére az egyik legjobb módszer az, ha mindennap magad elé képzeled a jövőt úgy, ahogy szeretnéd, hogy alakuljon. Így elveszed az erőt a múlttól, ami alapján a félelmek kialakultak benned.

Nem egyszerű változtatni az életeden, de a legtöbb esetben csupa jót hoz, ha rászánod magad. Félelmetes a változás, de abszolút megéri, hogy megtedd ezt a nagy lépést.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign