Jump to content

Az erős emberek szokásai

2019. 10. 12. 11:12

Carl Gustav Jung árnyékszemélyiségnek nevezte azon tulajdonságok összességét, amelyeket a környezetünk nem szeret bennünk. Ezeket a tulajdonságokat mi magunk gyakran észre sem vesszük. A mentálisan erős embereket az különbözteti meg a többiektől, hogy ők tisztában vannak a hibáikkal is, és tudják, hogyan kezeljék őket. Az alábbiakban megmutatjuk, mik a mentálisan erős emberek legfőbb ismérvei. Ha ezeket betartjuk, mi magunk is jobb emberré válhatunk.

1. Nem hibáztatnak másokat a saját baklövéseikért
Rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy azonnal másokat okolnak, ujjal mutogatnak, ha valami rossz dolog történik, ahelyett hogy a megoldást keresnék a problémára.

2. Nem fojtják alkoholba és gyógyszerekbe a bánatukat
Mindenkinek megvan a maga vétke, de nincs rosszabb annál, amikor valaki egyből az alkohol, a cigaretta vagy valamilyen gyógyszerhez, droghoz nyúl, ha stresszes állapotba kerül. A mentálisan erős embereknek nincs erre szükségük, hiszen szembenéznek a problémával.

3. Nem emelik fel a hangjukat feleslegesen
Milyen könnyű egy-egy stresszes szituáció, vita során kiabálással, csapkodással levezetni a feszültséget! Pedig ezzel nem oldunk meg semmit. Az igazán erős emberek sokkal hatékonyabb módon vezetik le a feszültséget.

4. Nem esnek az önsajnálat csapdájába
Senki sem szereti azokat az embereket, akik állandóan csak sajnáltatják magukat. Felesleges, sehová sem vezet, ha állandóan az áldozat szerepében tetszelgünk. Az igazán erős emberek felülkerekednek a problémáikon.

5. Nem tartanak haragot
Ami megtörtént, megtörtént. Nem sokkal jobb megbocsátani, és túllendülni a dolgokon? Az élet túl rövid ahhoz, hogy állandóan haragudjunk a körülöttünk lévőkre.

6. Állandóan a határokat feszegetik
Nem elégednek meg a kényelmes középszerűséggel, ehelyett a legvégső határaikat keresik. Nem állnak meg a minimumnál, a maximális sikerre törekednek.

7. Nem irigykednek és nem féltékenyek
Egy igazán sikeres ember megtanul mások sikerének, győzelmének is örülni. Ha másokra irigykedünk, azzal csak saját kicsinyességünket ismerjük el.

8. Egyedül is képesek a boldogságra
Szeretik a társaságot, de saját maguk társaságában is megvannak: egyedül is jól érzik magukat, nem függenek másoktól.

9. Nyitottak az új dolgokra az életben
A jó pap holtig tanul. Egy igazán erős ember egész életében nyitott az új dolgok megismerésére, az új tudás megszerzésére, mert mindezzel a látókörét szélesíti.

10. Nem állítja meg őket a kudarc
A kudarc nem a vég, minden egyes kudarcból tanulni kell. A kudarc útmutató, amiből egy mentálisan erős ember mindig profitál.

11. Türelmesek
A türelem mindig az egyik legfontosabb tulajdonság. Az ember nem kaphat meg mindent azonnal, az igazán jó dolgokhoz mindig idő kell. Néha hagyni kell, hogy a dolgok természetes módon bontakozzanak ki, ehhez is türelem kell.

12. Segítenek másokon
És nem csak az elismerésért vagy a hírnévért cserébe. Megértik, hogy ők is bármikor rászorulhatnak a segítségre.

13. Tudnak nemet mondani
Nem lehet mindig mindenkinek megfelelni, és nem kell mindig mindenkivel folyamatosan kedvesnek lenni. Aki képes nemet mondani, azt jobban is tisztelik.

14. Mindig képesek mosolyogni
Mindenkire sokat mosolyognak. Szeretik az életet, és az élet jó hozzájuk. Ha mégsem, akkor is mosolyognak, mert tudják, hogy sok jó dolog vár még rájuk a jövőben.

15. Nem pletykálnak másokról
Soha nem beszélik ki a másikat a háta mögött, és nem ítélkeznek mások felett.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign