Jump to content

Megbetegíthet a rossz érzelem

2019. 06. 30. 23:59

Egy neves orvosprofesszor szerint a hosszan tartó negatív érzelmek felborítják a szervezet egyensúlyát, és sebezhetővé teszik a betegségekkel szemben.

Érdekes cikket közölt a Bouvet Caféblog: a szerző egy neves román neurológust, Dumitru Constantin Dulcant idézve azt írja, hogy a stressz, az irigység és a félelem komoly betegségek kialakulásához vezethet.

„Vallom, hogy gyakorlatilag minden betegségnek van, vagy lehet lelki oka. Mint az ekcéma a jobb tenyeremen, ami három éve jött elő, teljesen tünetmentes és csak ritkán fáj, de csak akkor viszket, és tényleg, kizárólag akkor, ha valami miatt ideges, vagy rossz értelemben izgatott vagyok” – osztja meg saját történetét a szerző az olvasóival.

Dulcan szerint a negatív érzelmek felborítják a szervezet PH-egyensúlyát, ami elsavasodó környezetet teremt, és ezzel remek táptalajt kínál a betegségek kialakulásának.

Napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt a stressz, a gyűlölet, a harag, az indulatosság, a kétkedés, az irigység, a félelem, a féltékenység, ami kisebb-nagyobb mértékű depressziót válthat ki, és olyan PH-szint egyensúlyfelbomlást eredményez, ami kedvez a savas közeg kialakulásának, ez pedig a betegségek melegágya lehet” – vélekedik a neurológus.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign