Jump to content

Ezek a WHO tanácsai

2019. 04. 28. 13:25

A WHO (World Health Organization) aggódik a gyerekeink egészségéért, teljes joggal, mert alig mozognak valamit.

A WHO szerint a gyerekek egyre több egészségtelen szokást vesznek fel, ami egyértelműen a technikai vívmányoknak köszönhető. Ezért az új javaslatukban leírták, hogy kétéves korig semmiféle képernyőhöz köthető tevékenység nem ajánlott a gyerekeknek, tehát tévé, telefon, tablet, számítógép és minden egyéb képernyős játék tiltólistára került. Kétéves korától már használhatja ezeket az eszközöket a gyerek, de akkor is csak napi egy óra vagy kevesebb ajánlott.

A cél az, hogy a gyerekek 5 éves korukig a megfelelő mennyiségű mozgáshoz és alváshoz jussanak, amiben akadályozza őket a képernyő előtt töltött sok idő. Az elektronikus eszközök helyett mozgásos, játékos tevékenységeket kell szerveznünk a gyerekeinknek, ha azt szeretnénk, hogy egészséges felnőtt váljon belőlük.

Azért csak óvatosan a bűntudattal, ha sorozatokat néztél mindig szoptatás közben, vagy mert tegnap is bekapcsoltad a Mancs őrjáratot, hogy el tudj mosogatni. Ha például külföldön él a gyerek valamelyik családtagja, akkor a videochattel nem vágjuk tönkre az egészségét, és ha látott pár Peppa malac-epizódot, akkor sem megy tönkre teljesen a gyerek.

A rugalmasság az anyaság legfontosabb része, tehát jó iránymutató a WHO ajánlása, de nem lehet teljes mértékig kiiktatni az életünkből a telefont és a tévét, ezért már az is elég, ha törekszünk arra, hogy a gyerekeknek minél több mozgás jusson. Tartsuk szem előtt a közel nulla képernyőidő szabályt, ne használjuk olyan gyakran az elektronikus eszközöket, kütyüket bébiszitter helyett, és vigyük ki őket minél többször a szabadba. Ennyivel már rengeteget tehetünk a gyerekek egészségéért.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign