Jump to content

Ezzel a turmix-al nem lőhetsz mellé

2019. 04. 20. 11:45

Fokozhatja a zsírégetést, és növelheti a teljesítményt ez a céklás csodaital.

A strapás hétköznapok során az ember örül, ha sikerül hetente kétszer eljutnia edzeni, nem csoda, ha ilyenkor mindenki a legtöbbet akarja kihozni önmagából és a testéből, és azt szeretné, ha annak az egy-másfél órának meglenne a haszna.

Ebben segíthet ez a zöldségturmix, mely felkészíti az izmokat a megterhelésre, és feltölti az embert energiával az edzés során, hogy tovább bírja.

Turmix edzés előttre

Rengeteg edzés előtti módszer létezik az energianövelésre. Sokan ajánlanak kávét vagy éppen energiaitalt, mely felpörgeti az anyagcserét, és megdobja a pulzust, így segítve a zsírégetést. Ez a zöldségturmix azonban az izmok vér- és oxigénellátását javítja, hogy azok jobban bírják a munkát. Mindössze három összetevőre van szükség hozzá, és bárki elkészítheti könnyedén otthon.

Hozzávalók:

  • 8 szál zeller
  • 2 cékla
  • fél csésze kókuszvíz

Az elkészítés pofonegyszerű. A hozzávalókat felaprítva dobd bele egy turmixgépbe, és turmixold össze. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kis sztíviát is édesítésnek. Ezután már fogyaszthatod is a keveréket. A legjobb éhgyomorra, edzés előtt egy-két órával meginni, de bármikor leguríthatsz belőle egy pohárral, amikor jólesik, mert elképesztő egészséges.

Miért hatásos?

A cékla nitrátokban gazdag, melyek a testben nitrogén-oxiddá alakulnak, a folyamat közben a vérerek kitágulnak, és több vért engednek az izmokhoz. Ráadásul a cékla csökkenti is az izmok oxigénigényét, vagyis szuper edzés előtti étel- vagy italalapanyag, mely segít, hogy tovább bírd a kiképzést, és a fogyókúrát is kifejezetten támogatja.

A zeller ugyancsak fokozza az állóképességet és a teljesítményt az erősítő edzések közben, ráadásul minden egyes szál tele van gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. Alig van benne kalória, ellenben tartalmaz folsavat, K-vitamint és káliumot. A kókuszvíz is szuper káliumforrás, így a zellerrel együtt segít elkerülni az izomgörcsöket edzés közben. 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign