Jump to content

A hosszú élet titka

2018. 10. 19. 22:46

Nemrég töltötte be a 101-et az amerikai üknagymama, aki megosztotta a hosszú élet titkát is az utókorral. Szerinte a teába töltött brandy lehet a kulcs.

Betty Newsham október 14-én ünnepelte születésnapját, sorban a százegyediket. Ennek ellenére hetente négyszer táncórára jár, nagyon szeret utazni, és imádja a Las Vegas-i pénznyerő automatákat. Utoljára öt évvel ezelőtt járt kaszinóban.

Betty tiszteltre méltó kora ellenére még mindig magáról gondoskodik, saját otthonában él Sheffieldben, ahová 1997-ben költözött. Úgy véli, a kemény munka és a teába öntött kupaknyi brandy miatt tartja még mindig ilyen jól magát.

A második világháború alatt kezdett dolgozni egy hadianyaggyárban, ahol lőszereket és repülőgép-alkatrészeket készítettek. Betty imádta a munkáját, de abba kellett hagynia, amikor első és egyetlen gyermekével terhes lett. Lánya, Lorraine 74 éves, két lánya, négy unokája és egy dédunokája van, így Betty ma már üknagymama.

A 101 éves asszonyt ősszel kisebb baleset érte, eltört a karja és két bordája, amikor elesett, ennek ellenére nem szeretne lányához költözni. „Megpróbáltuk meggyőzni, hogy jobb lesz neki nálunk, Arizonában, de azt mondta, ez az ő otthona. Azt is kijelentette, hogy nem megy otthonba sem” – mondta Lorraine.

Elárulta azt is, hogy édesanyja szeretett felszállni a buszra és utazgatni a városban, közben pedig nézte az embereket. Kicsit fél attól, hogy édesanyja egyre jobban elszigetelődik, mert a törések miatt nehezebben mozog, és egyre inkább elveszti a hallását is.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign