Jump to content

Ennyi idő után akarnak félrelépni a házas férfiak

2017. 11. 30. 20:51

Új kutatások szerint a férfiak fejében jóval később fordul meg a hűtlenség gondolata, mint a nőkében.

A hűtlenség kétségkívül az egyik legrettegettebb dolog a párkapcsolatokban, mert könnyen, percek alatt szétrombol mindent, amit a felek addig felépítettek egymás közt. Ezért vannak, akik állandóan féltik a szerelmüket és féltékenykednek, de olyanok is, akiknél csak a rosszabb, nehezebb, veszekedésekkel teli időszakokban bukkan fel ez az érzés.

Azt mondják, hogy a szerelmesek életében mindig a hetedik év a kritikus: ekkor megy tönkre a legtöbb házasság, de aztán kiderült, hogy jóval korábban eljön a veszélyes időszak. Ami viszont meglepő, hogy nem ez az, amikor a férfiak a leghajlamosabbak a félrelépésre. Az új kutatások azt vizsgálták, hogy a házasság hányadik évében válik hűtlenné a legtöbb pasi, és meglepő eredményre jutottak.

Ekkor lépnek félre a férfiak

A The Journal of Sex Research-ben publikált tanulmány során a kutatók 423 résztvevőt vizsgáltak, és a tapasztalataikról, véleményeikről faggatták őket, valamint arról, hogy ők mikor és miért léptek vagy lépnének félre. A válaszok összesítésekor kiderült, hogy a férfiak leginkább a kapcsolat 11. évében, valamint azután hajlamosak a megcsalásra, míg a nők a hatodik és a tizedik között. Azt is elárulták, hogy leginkább az egyedülléttől való félelem és a gyerekek érintettsége tartja vissza őket az affértól.

De, ha mégis megtörténik, vajon miért kötnek ki egy másik nő karjaiban? Egy további kutatás során erre is megadták a válaszokat, amelyek közt az első helyen az érzelmi elégedetlenség szerepelt. A szakértők szerint a férfiak sokkal érzékenyebbek, mint azt a legtöbben gondolnák, és gyakran másnál keresnek vigaszt, ha úgy érzik, jelenlegi párjuk nem becsüli meg őket eléggé, és úgy gondolják, már nem is tartja őket vonzónak.

Mindez persze egyáltalán nem mentség a megcsalásra, de felhívja a figyelmet arra, hogy mikor érdemes jobban odafigyelni egymásra, egy kicsit több energiát fektetni a kapcsolatba, és mik lehetnek a legerősebb veszélyeztető tényezők.

(Forrás: femina.hu / kép: Pinterest)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign