Jump to content

Tudtad, hogy a rózsaszín a női önbizalom színe?

2017. 07. 25. 13:13

Megtanultuk, hogyan hat ránk a kék, a sárga, a vörös, a zöld, a narancs és a barna. Most a csodás rózsaszín tárul elénk.

Kalandra hívtunk titeket, együtt utazunk a színek világában. Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a rózsaszínről:

Ha rágondolunk a rózsaszínre, egy pillantás alatt összeér bennünk a szépségés a szeretet. Könnyű, puha hatású szín, mely könnyen idézi a tavasz lágy illatát. Nevében is hordja a rózsa szimbólumát, mely kinyitja a szíveket és érzelmekkel teli hangulatot teremt. Nem véletlen, hogy romantikus eseményekhez is gyakran választjuk ezt a virágot, vagy valamilyen rózsaszín árnyalatú kedves apróságot. Hiszen a szívünkből automatikusan egyfajta szeretettel telített biztonságot hív elő a rózsaszín.

Rózsaszín, a nők színe

Pici babáknak is gyakran választunk ilyen ruhácskát és környezetet. Persze nem csak a babákhoz kapcsolható ez az árnyalat. Bármilyen korban felerősödnek a női energiák, ha ilyen színű ruhát vagy kiegészítőt viselsz. Mivel valójában ez a vörös és a fehér keveréke, ezért inkább a lágyabb, szeretettel átszőtt, ölelő biztonságot, nyugalmat adó aspektusa jelenik meg itt a nőiségnek. Mindezzel együtt nemcsak a lelki, hanem a testi szépséget is harmonizálja, romantikus, szerelmes hangulattal fűszerezi. Így ha ilyen színbe öltözöl, benned is ezek a hangulatok erősödnek majd.

Ha mindezeket átgondoljuk, jól látszik, hogy a rózsaszín előhozza az önbizalom női aspektusait is. Ezért ha sportolni vágysz, de inkább csak a jó érzés és a szépség miatt teszed, akkor remek megoldás, ha ez a szín megjelenik rajtad. Otthonodban is könnyű, fényes, mégis stabil harmóniát jelenít meg, mintha csak a tavasz lehelete ragyogna benne. Hozzon neked is sok szép pillanatot ez a szín!”

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.
(Forrás: nlcafe.hu / kép: theSUN)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign