Jump to content

Ezért örülj, ha nagy a feneked!

2017. 06. 27. 21:52

Az egyik legtöbbször hallott panasz nők részéről minden bizonnyal a hátsó felükre vonatkozik. Pedig öltözködés szempontjából a széles csípő és a nagy fenék kifejezetten előnyösnek számítanak.

Ismerd meg!

Kezdjük azzal, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs róla, valójában hogy néz ki a teste. Több szakembertől hallottuk már, hogy a nők többsége egyszerűen nem tudja, hogyan kell megnéznie magát hátulról a tükörben, így arról sincs reális elképzelése, hogy valójában mekkora a feneke. A legoptimálisabb képet akkor kapjuk, ha háttal állunk a tükör elé és egy kisebb tükröt tartunk az arcunk elé, azzal nézünk visszafelé. Ez a megoldás sem ad azonban tökéletes visszajelzést, tapasztalatból mondjuk. Ezért aztán erősen javasoljuk, hogy kérjük meg egy barátunkat, rokonunkat vagy a szerelmünket, hogy készítsen fotókat a testünkről – szigorúan pózolás nélkül. Oké, nyilván lehet pózolni is, de a mozgás közben készült képek sokkal többet mondanak. Ha elsőre esetleg a képek alapján nem vagyunk túl boldogok, a hiba valószínűleg továbbra sem a mi testünkben van – sokkal inkább a fejünkben.

Szeresd meg!

A szemünket és agyunkat bombázó rengeteg tévé-, magazin- és más médiamegjelenésnek köszönhetően szinte mindannyiunknak van valami a fejében az „ideális” testről és arról, hogy is kellene kinéznünk. De gondoljuk végig: egyrészt milyen unalmas is lenne, ha tényleg mindenki úgy nézne ki, mint a modellek és a színésznők. Másrészt meg elég körülnézni a munkahelyünkön vagy a buszon, hogy lássuk, a médiában bemutatott emberek mennyire nem reprezentálják a valóságot. A kutatások azt bizonyítják, hogy a saját és mások testének megítélése jelentős mértékben függ attól, mit nézünk, mit látunk magunk körül. Érdekes megfigyelni, hogy ha például az ember eltölt egy kis időt a My Body Gallery oldalon vagy a The Shape of a Mother adatbázis képeit nézegetve, hajlamos egészen másként tekinteni magára.

Mutasd meg!

Rengeteg nő, aki azt gondolja magáról, hogy túl nagy a feneke, hosszú pólókkal, felsőkkel próbálja elrejteni adottságait. Csinálna ilyet Beyoncé? Ugye hogy nem? Arról most ne beszéljünk, mennyi munkájába kerül a popsztárnak, hogy úgy nézzen ki, ahogy, és hogy neki az a munkája, hogy így nézzen ki. Ettől függetlenül az biztosan igaz, hogy nem érdemes, egyébként meg nem is nagyon lehet egy méretes feneket rejtegetni. Ráadásul jelen esetben is helytálló a mondás: az igazság felszabadít! Persze a divatguruk egy része ilyenkor is szolgál mindenféle tanácsokkal arra nézve, hogy milyen eszközökkel érhetjük el a legoptimálisabb optikai hatást. Mivel azonban sokfélék vagyunk, sokféle alakkal, ezért legkevésbé sem tekinthető szentírásnak, hogy nagy fenékkel például kerülni kell a szűk szárú nadrágokat, a mintás szoknyákat vagy a keresztben csíkos ruhákat. Egyébként is az a lényeg, hogy neked mi tetszik, miben érzed jól magad, milyen a stílusod.

Nagy fenékkel könnyebb

Meglepő lehet, de valójában sokkal könnyebb egy nagy feneket öltöztetni, mint egy egészen kicsit. Ha nem hiszed, beszélj egy barátnőddel, akinek apró, fiús hátsója van, és rögtön rájössz, hogy előnyösebb a domborulat. Gömbölyded fenékkel mérettől függetlenül nyugodtan lehet hordani szűk szoknyákat, nadrágokat, romantikus ruhákat – miközben laposabb alkattal mindez nagyon nehezen megvalósítható. Ha elbizonytalanodsz, csak nézegess képeket Kim Kardashianről, aki teljes mértékben ignorálja, mit mondanak a stílusguruk, azt vesz fel, amit akar. Nem állítjuk, hogy mindig szeretjük, amit visel, de a határozottsága mindenképpen tiszteletre méltó.

Ha mindenképp azt szeretnéd, hogy kisebbnek látsszon...

Függetlenül attól, hogy milyen szabású farmerben érzed jól magad, a sötétebb színek pusztán optikai szempontból tényleg vékonyítanak.

Az is igaz, hogy a háromnegyedes ujj szintén segít látvány szempontból, mert átalakítja az arányokat. Viszont, ha érzékenyek az ízületeid, eszedbe ne jusson lemezteleníteni a csuklód!

Szintén hasznos eszköz a csípőcsontig érő zakó, kardigán, dzseki – de ha hideg van, úgyis muszáj rendesen felöltözni. Nehéz megfogni a szabás és a méret lényegét, de úgy nagy általánosságban igaz, hogy nem tesz jót a túl kicsi vagy túl nagy holmi, a túl vékony vagy túl vastag anyag.

Sajnos vagy sem, a magassarkú pusztán látvány szempontjából jót tesz a nagy fenékkel rendelkezőknek.

A lógós, sátorszerű holmik egészen biztosan csak rosszat tesznek a külsődnek és a lelkednek is. Barátkozz meg a nagy fenekeddel, és kísérletezz nyugodtan, hogy miben érzed jól magad és mi áll jól. Mert ez a két tényező együtt szükséges ahhoz, hogy boldog légy – mérettől függetlenül.

(Forrás: nlcafe.hu, kép: pinterest)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign