Jump to content

Nézzünk néhány pozitív hatású illatot

2017. 04. 16. 09:00

Tudtad, hogy bizonyos illatok segítenek abban, hogy jobb kedvre derülj és frissebbé válj? Pedig több is van! Nézzünk néhány példát...

Fahéj

A fahéj illata serkenti az agyműködést, élénkíti a figyelmet, így nem véletlen, hogy a fahéj alapú parfümök energizálnak egész nap.

Narancs

A friss narancs illata jobb kedvre derít, eloszlatja a szorongást, és növeli a boldogságérzetet. Ha ezek ráadásul kiegészülnek a citrom vagy a lime illatával, az üde frissesség érzetét keltik.

Vanília

Az egyik legdominánsabb illat, mely nosztalgikus, nyugodt érzéseket vált ki. A vanília csökkenti a stresszt és a szorongást, és frissességet vált ki belőled.

Borsmenta

A borsmenta illata revitalizálja testedet, növeli a motivációt és a figyelmet, ezért szinte minden olyan termékben benne van, mely frissítő hatást kínál.

Friss virágok

A friss virágoknak nem csak a látványa, hanem az illata is jobb kedvre derít és boldogságérzetet vált ki mindenkiből. Nem véletlen, hogy a legtöbb tusfürdőben és hidratáló krémben van valamilyen virágillat, mely jótékony hatással van a bőrre és az öregedés tüneteinek csökkentésében is segíthet. A virágillat jobb kedvre derít, így érdemes minden virágcsokrot körbeszaglászni!

Rozmaring

A rozmaring gyulladáscsökkentő hatása mellett, de illata élénkít és jókedvet teremt. Samponokban is gyakran megtalálható illat, hiszen frissítő illata hajkoronádnak is jót tesz.

Uborka

Az uborka nem csak C-vitaminban gazdag egészséges zöldség, és segít a szem megnyugtatásában, de illata is frissítő, élénkítő hatású. Éppen ezért érdemes beleszagolnod a salátádba is ebéd közben!

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign