Jump to content

Közeledik az allergiaszezon, ideje felkészülni

2017. 02. 14. 09:00

Bár a legtöbb ember nagyon várja a tavaszt, az allergiások számára azonban ez az időszak maga a rémálom. Hogyan készülj fel az allergiás szezonra és milyen módszerekkel harcolhatsz a kínzó tünetek ellen?

1. Használj orrspray-t. Az igazán komoly allergiával küzdők már az allergia szezon berobbanása előtt kezdjenek orrsprayt használni, mert azok igazi hatásukat 1-2 hét után fejtik ki. Márpedig van az allergiának olyan komoly fajtája is, amikor semmi más nem segíti a könnyebb levegővételt, mint az orrspray.

2. A légkondicionáló a barátod. A légkondi nem csak a levegő hőmérsékletét szabályozza, hanem szűri is azt az allergiát kiváltó polleneket.

3. Fektess be egy allergia-elleni ablakvédő hálót. Ez olyasmi, mint a szúnyogháló, de még sűrűbb szövésű, mely szintén megszűri a szobába bejutó polleneket.

4. Vagy használj orrszűrő hálót. Nem feltétlenül esztétikus megoldás, de súlyos esetekben talán ez is könnyebbséget jelent. Az orrszűrő háló olyan, mintha orrlyukaidon két nagy ragtapasz lenne, de segíthet.

5. Sós öblítés. Kaphatók már orrban alkalmazható orrmosók, melyekkel te is harcolhatsz az allergia ellen.

6. Szemcsepp. A szemcseppek segítenek az allergia könnyező tüneteit enyhíteni.

7. Antihisztamin-tartalmú krémek vagy gyógyszerek. Az antihisztamin-készítményekkel az allergiát kiváltó hisztamin hatását lehet ellensúlyozni.

8. Allergia elleni oltás. Végső esetben fordulj orvoshoz, és kérj allergia elleni oltást, amely 3-6 hónap múlva kezdi kifejteni a hatását. Fontos azonban tudni, hogy az oltás nem minden típusú allergia ellen hatásos, és nem mindenkin segít.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com, Herb.co)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign