Jump to content

5 dolog, ami elősegíti a sikeres újévet

2017. 01. 04. 19:30

Emberek milliói tesznek különféle fogadalmakat az újévre, viszont mikor cselekedni kellene, akkor valami kifogás mindig akad. Ez leginkább azért van, mert a többség nagy célokat tűz ki maga elé, és mikor a probléma elé kerül, megijed annak súlyától. Pedig a megoldás egyszerű: fokozatosan, lépésről lépésre kell nekivágni!

Ha már megvan a megfelelő stratégia, jöhet a körítés... Itt most nem egy petrezselymes krumplira, vagy francia salátára gondolok, hanem azokra a tevékenységekre, melyek segítenek ellazulni, felfrissülni, felpörögni, vagy épp kipihentté tenni. Nem férne bele a mindennapjaidba? Nos, akkor mégsem olyan tökéletes az a stratégia!

Számtalan kutatás bebizonyította már, hogy a munkától elkülönülő cselekvések pozitívan hatnak a teljesítményünkre. Így lehet, hogy 40-50 perced "kárba vész", viszont egy komolyabb feladatot akár sokkal hamarabb befejezhetsz. Nézzük, hogy mik lehetnek ezek a cselekvések.

Tölts minél több időt a szabadban

Mondjuk ez részben időszakos, hiszen hatalmas mínuszokban nem annyira kellemes a sétálgatás. Viszont, ha nincs szélsőséges időjárás, akkor egy kis friss levegő, vagy a nap sugarai által begyűjtött D-vitamin sokat számíthat.

Lazíts

Már nem is tudod, hogy mikor tudtál utoljára nyugodtan végignézni egy filmet, vagy elolvasni egy könyvet? Pedig a kikapcsolás két legkellemesebb válfajai ezek, melyek után megújult erővel folytathatod az aznapi teendőket.

Tedd le a telefont

Az utcán, a buszon, sőt akár társaságban is szinte mindenki az okoskütyüket nyomkodja, pedig sokkal kellemesebben és hasznosabban is el lehetne ütni az időt. Ha van melletted ismerős, akkor távolodjatok el mindketten az online világtól és beszélgessetek, ha pedig egyedül vagy, akkor merülj el a gondolataidba - ez utóbbi akár az újévkor megfogadott dolgodban is segíthet, hiszen köztudott, hogy a legjobb ötletek akkor jönnek, amikor nem számítasz rá.

Egy kicsit intenzívebb edzés sosem árthat

Nálunk anno az általános suliban mondták, hogy edzés után fogékonyabb az agy a tanulásra. Nos, ebben van igazság, nem csak azért mondták, hogy legyen valami iskolán kívüli elfoglaltságunk. Ugyanez működik felnőtt fejjel is, csak itt most nem a tanulásról van szó, hanem a munkáról. Persze akiknek rendszertelen a beosztása, nehezebb megoldani az edzést, de egyáltalán nem lehetetlen és valóban hasznos: felpörget és ellazít egyszerre.

Pihenj többet

Ha felhalmozódik a munka, akkor ezzel párhuzamosan csökken a pihenésre szánt idő. Ha kevesebbet pihensz, akkor fáradtabb leszel. Ha fáradtabb vagy, akkor nem tudod olyan energikusan végezni a munkád. Ha lassan haladsz a munkával, akkor az csak halmozódik tovább... és ha ezt hosszútávon műveled, akkor belefutsz egy végtelen és egyre jobban romló folyamatba, ami csak ismétli önmagát. Szóval néha tudnod kell nemet mondani magadnak, még akkor is, ha azt abban a pillanatban rossz ötletnek tartod.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotók: Pixabay.com, Crealise.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign