Jump to content

Gyakorlatok a feszes mellekért

2016. 11. 02. 18:00

A mell megereszkedésének több oka is lehet, a hirtelen súlyváltozás, vagy a szülés utáni szoptatás időszaka alatt csökken leginkább a mell feszessége. A legjobb befektetés a mellizom erősítő torna, ezért erre rá kell szánnunk magunkat, ha feszes mellet szeretnénk, de megéri az áldozatot.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy melltartóban vagy anélkül érdemes-e tornázni, hiszen úgysincs benne izom. Nos, mozgás közben fontos, hogy legyen rajtunk melltartó, hogy alátámassza, a süllyedésre hajlamos kebleket. Lendületes mozgás közben a mell súlya terheli a tartószalagokat, és amennyiben a terhelés erőteljesebb, mint amennyit a szövetek kibírnak változás nélkül, lejjebb ereszkedhet a mell.

1. Ülj egyenes gerinccel, és végezz gyors tempójú karkörzést ökölbe szorított kézzel. A könyököd ne hajlítsd, hogy mellizomból végezhesd a mozdulatot. Figyeld meg milyen a leggyorsabb tempód ennél a gyakorlatnál, mert ez hat igazán.

2. Képzelj el egy pici papírfecnit a két könyököd között, és ezt tartogasd is ott az egész gyakorlat alatt leesés nélkül. Így emeld vállmagasságból a cetlit a legmagasabb pontig, majd engedd vissza. Szép lassan végezd, kezdetben csak függőlegesen, majd amikor már nagyon nehéznek tűnik, akkor mehet kissé balra és jobbra. Majd a végén még egy kis „jajjgatásos” könyökkörzés, miközben a rajzolt kör középpontja a szegycsont magasságában legyen. Ezt követően lazítsd ki az izmaidat.

3. Még mindig mosolyogva keresztbe húzzuk a hajlított könyökünket. Minél erősebben húzod egymás fölé a könyököd, annál hatásosabb. Fontos, hogy közben ne engedd mélyre a karod.

4. Most húzd hátra a könyököd, amennyire csak bírod, nyújtva erősen a mellizmokat. Az izom akkor edzett, ha erős, de nyúlékony. Most ne kíméld magad! Pont ez a gyakorlat segít, hogy ne legyen izomlázad, vagy csak kevés, de ahhoz alaposan hátra kell húzni a karod.

5. Ha eddig eljutottál, akkor a hátadra fekhetsz. Fogd meg a súlyt a kezedbe, hajlított könyökkel és nagyon gyors mozdulatokkal húzd egymás közelébe őket úgy, hogy az alkarod párhuzamos legyen, majd nagyon lassú, ráérős mozgással engedd talajközelbe, de ne tedd le a földre, majd végezd, míg a gyakorlat hatását megérzed.

6. Talajközelben tartva a karod végezz rugózást, nem több mint tíz centiméteren belül. Akkor hagyd abban, amikor már szinte kiesik a kezedből a súly. Végül nyújtsd meg az izmaidat.

(Forrás: Divatesszepseg.hu, Noipraktikak.hu | Fotó: lfitness.net)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign