Jump to content

Így vészeld át távkapcsolatodat

2016. 02. 05. 11:07

A távkapcsolat szóról szinte mindenkinek csak a negatívumok jutnak eszébe: magány, kétségbeesés és a biztos elhidegülés. Nem állítjuk, hogy sétagalopp távol élni a szeretteinktől, de azért megmutatunk pár trükköt, amelyekkel átlendülhetsz ezen a krízishelyzeten!

1. A kedveseddel: Ha már beilleszkedtél az új közegbe, beszéljetek meg naponta olyan alkalmakat, amikor "kettesben" lehettek, és igyekezzetek tartani is magatokat ezekhez a randikhoz. Egy idő után elfogy a mondanivaló, úgyhogy jobban teszitek, ha nem ragadtok le a csetnél és a mailezésnél. Inkább szervezzetek közös táv-programokat: olvassatok fel egymásnak egy előre kiválasztott könyvből, nézzétek egy időben ugyanazt a filmet vagy koncertet, sakkozzatok online, vagy péntek esti program gyanánt mutasd meg neki webkamerán keresztül, milyen új, szexi fehérneműt zsákmányoltál a napokban. Ha nem ütközik anyagi korlátokba, ragaszkodjatok havi egy olyan hosszú hétvégéhez, amit egymás karjaiban tölthettek.

2. A barátaiddal: Hiányoznak a közös bulik? Legszívesebben most is a legjobb barátnőddel pletykálnál? A távolság nem elég nyomós ok arra, hogy magadba süppedve gyászold el az otthon maradt barátaidat! Mivel az ismerőseid közül ők mozognak a legotthonosabban a net világában, már most elkezdheted megszervezni a következő csajos partit. Vedd fel a lányokkal a kapcsolatot, és találkozzatok "online", amikor mindegyikőtök ráér. Szemeljetek ki minden héten egy napot, amikor "együtt" töltitek az estét; "konferenciabeszélgessetek", traccsoljatok, koktélozzatok, szervezzetek film- és könyvklubot. A közös shopping-túrák hiányoznak? Menjetek el külön-külön vásárolni, aztán mutassátok meg egymásnak a kiszemelt darabokat a próbafülkében készült képeken, vagy nézelődjetek a webáruházak kínálatában.

3. A szüleiddel: Nyilvánvaló, hogy egy hosszabb távollét során nemcsak a párunk vagy a barátaink, de a szüleink hiánya is megvisel bennünket. Egy ilyen bevetés során ugyanis nemcsak a vasárnapi ebédeket, de a családunk nyújtotta biztonságot is nélkülöznünk kell. Ne nyomd el magadban ezeket az érzéseket, inkább próbálj meg minél intenzívebb kapcsolatot ápolni velük ez alatt az időszak alatt. Ha a mobilköltségeket túl horribilisnek találjátok, vedd rá őket, hogy fedezzék fel a netes telefonálás örömeit, ahol a webkamera segítségével még láthatnak is téged. Nem ciki lesöpörni a port az elavultnak hitt, hagyományos kapcsolattartási formákról sem: küldj képeslapot a szülinapjukra, vagy írj nekik olyan (kézzel írt) levelet, amihez néhány újabb keletű fényképet is csatolsz.

(Fotó: Nadirpress)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign