Jump to content

Ha hiszel benne, a feng shui segíthet

2015. 10. 20. 18:27

Az emberek évszázadokon át viseltek vagy hordtak maguknál valamilyen talizmánt. Kutatások mára bebizonyították, hogy babonásnak lenni nem is olyan rossz, hiszen azok az emberek, akik például szerencsét hozó amulettet viselnek, még keményebben dolgoznak a sikerért.

Boldogság - szökőkúttal: A keleti térrendezés elvei szerint, ha szökőkutat teszel a bejárati ajtó közelébe (legyen az akár egészen kicsike is), elősegíted a pozitív energiák beáramlását otthonodba. És ez, egyértelműen a boldogságot is magával hozza. Bizonyíték: A vízcsobogás relaxált állapotba hoz, a levegőbe kerülő vízmolekulák pedig kutatások szerint növelik a boldogságot okozó szerotonin hormon termelődését az agyban!

Egy jó meló - citrinnel: Feng sui szakemberek szerint, ha sárga tárgyakkal veszed körbe magad, könnyebben bevonzhatod a jó szerencsét az életedbe. Stílusos megoldásként válassz mondjuk citrinből készült nyakláncot vagy karkötőt! Bizonyíték: Kutatások bizonyítják, hogy a sárga színnek már a látványa is boldogságot okoz, mert a meleg nyári napokra emlékeztet. Ha pedig mások meglátják ezt a színt rajtad, akkor például sokkal jobban vonzódnak hozzád, és nagyobb bizalmat szavaznak neked akár egy interjú során is.

Szerelem - koi ponytokkal: Japánul a boldogságot a koi szóval fejezik ki, és mivel a koi ponytok többnyire párban úsznak ezért azt tartják, ezek a halak segítenek elmélyíteni a barátságot, boldogságot hoznak a házasságba és növelik a termékenységet. Bizonyíték: Ha úszkáló halakat nézegetsz egyfajta meditatív állapotba kerülhetsz - és így könnyebben tudsz szeretni is. Ráadásul orvosi kutatások azt is állítják, hogy a halak nézegetése csökkenti a vérnyomást is és növeli a libidót!

Pénz - zöldséggel: A négylevelű lóhere sokak szerint a szerencse szimbóluma. De ezen a ,,zöldségen" kívül, az ókori keleten például szívesen használtak bazsalikomot vagy bambuszt a gazdagság elérésére. Bizonyíték: A zöld szín látványa növeli az optimizmust, a magabiztosságot és a koncentrációs készséget (mindhárom tulajdonság elengedhetetlen a sikerhez) és csökkenti a stresszhormon, a kortizol szintjét.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség;szisszyblog | Fotó: Divatinfo)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign