Jump to content

Gyümölcsök, melyek nem kímélik a kórokozókat

2015. 10. 15. 10:11

Itt az ősz, a lehűlés, a szervezetünk legyengül, védtelenné válik. Légy előrelátó, s építs egy zsoldoshadsereget a szervezetedben a baktériumok ellen!

Nem csak a citrusfélék léteznek, ha olyan gyümölcsöt keresünk, amely elpusztítja a baktériumokat. A következő hideg, nyirkos időszakban nem árt felkészültnek lenni, s bevetni minden segítséget. Most bemutatunk három fantasztikus gyümölcsöt, amely segíthet elkerülni a betegségeket!

Alma: A mosolygós almában rengeteg egészséges anyag található, amelyek segítenek, hogy a baktériumok messze elkerüljenek. Ilyen a pektin vagy a C-vitamin. Nagy előnye, hogy itthon is roskadoznak tőle a gyümölcsfák, nem kell sok ezer kilométerről utaztatott gyümölcsöket fogyasztanod egészséged érdekében. A flavonoidok, amelyek az almában találhatóak, nagyon erős antioxidánsok. Megkötik a káros oxigéngyököket a szervezetben, amelyek arra hivatottak, hogy a DNS szerkezetét roncsolják. Ha rendszeresen fogyasztasz almát, védettebb vagy a rák kialakulásával szemben, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen is. A már említett pektinek gátolják az LDL-koleszterinek ártó hatásait. Ez egy oldható rost, amely nem tápanyagforrás, hiszen szinte átsuhan a vékonybélen, ám a vastagbélben nem engedi felszívódni a koleszterint. Az almát akkor is bevetheted, ha hasmenésed van, segíteni fog!

Vörös áfonya: A nőknek nagyon kell vigyázniuk ősszel, hiszen ez a felfázás szezonja is. Ha nem akarsz egy fránya hólyaghuruttal gazdagodni, fogyassz több vörös áfonyát, mert kitűnő baktériumölő hatásának hála nem tudnak megtapadni a húgyhólyag falán a kórokozók, így hírből sem ismered majd a felfázást. Gazdag antioxidáns forrás is, tele van ásványi anyagokkal, E- és C-vitaminnal. Gyümölcsként is fogyaszthatod, de létezik belőle kapszula és ital is. Ha rendszeresen fogyasztod, megerősödik az immunrendszered, egészségesebbek lesznek a fogaid is, hiszen a fogzománcot sem engedi bántani a baktériumoknak!

Fekete áfonya: Több betegség ellenszere is, hiszen gazdag antocianidokban - ettől lesz a színe kékes-fekete. Erős az antioxidáns tulajdonsága, így felveszi a kesztyűt a szabadgyökök elleni harcban. A tanninok, a csersavként ismert vegyületeknek, amelyek bővelkednek benne, baktériumölő hatása van, így a megfázásos időszakban már-már kötelező fogyasztani! Egyes szembetegségeket is megelőzhetsz vele, mert sok benne az A-vitamin.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség;szisszyblog|Fotó: )

divatesszepseg_sticky_layer_redesign