Jump to content

Italok, melyek hangulatjavító hatással bírnak

2015. 10. 13. 12:38

Az otthonunk az, ahol a leginkább kiegyensúlyozottnak, kreatívnak, nyugodtnak és biztonságban szeretnénk érezni magunkat. És mi az, ami a leginkább emlékeztet egy otthon hangulatára? Az illata. Egy igazán jó illatú otthon maga a harmónia.

Nappali, a beszélgetés öröme: A bergamot, az atlaszcédrus és a geránium képesek arra, hogy megnyissák a kommunikációs csatornákat, és javítsák a hangulatot. A Bergamot fűszeres citrus illata életre kelt, az atlaszcédrusnak stabil, földes rezgése van, míg a nyugtató, simító geránium teszi teljessé az elegyet.

Recept: 50 csepp bergamot, 30 csepp atlaszcédrus, 20 csepp geránium.

Párologtató: Áztass vékony ágakat a recept szerint elkevert illóolajokba egy sekély tálkában. Amit nem szívtak fel az ágak, azt öntsd egy kis fiolába, vagy vékony vázába, és helyezd bele az ágakat. Ahogy párolog belőle az aroma, úgy szívja majd fel az aljáról a többit.

Iroda, a hatékonyságnövelő: Az asztalodnál ülve igazán fontos, hogy a motivációd és a kreativitásod a helyén legyen. A grépfrút, rozmaring és bormenta keveréke beindítja a lelkesedést és a lendületet ad. Japánban a citrusolajokat az irodai szellőzőrendszerekben is használják, mert bizonyítottan növeli a termelékenységet. A rozmaring ősidők óta agystimulátorként használatos: a görög diákok vizsga előtt rozmaringot tettek a hajuk, és még a Shakespeare Hamletjében is így szól Ofélia: ,,Itt van rozmaring, hogy emlékezz reám!". A bormenta pedig felerősíti a hatásukat, a mentol élénkítő erejével száll be a trióba.

Recept: 30 csepp grépfrút, 15 csepp rozmaring, 5 csepp borsmenta.

Párologtató: A filc nagyon jó anyag az olajok párologtatására. Készíthetsz belőle kisebb párnákat is, de még jobb, ha a laptopod alá teszed a párologtatót. Vágj egy-két réteget, ami körben öt centivel nagyobb, mint a laptopod. Tedd alá, és csepegtess a kilógó részre a keverékből. A laptop hője kiválóan párologtatja majd az olajat.

Hálószoba, áldás és álom: Ez a legjobb helyiség a nyugtató illatok használatához. Ráadásul, amikor olyan illatot érzünk, mai tetszik, akkor mélyebben és lassabban lélegzünk, ami önmagában is elősegíti a relaxálást. A teljes nyugalom eléréséhez próbáld ki a levendula, a római kamilla és az ilang-ilang elegyét. A levendula bizonyítottan csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét, ráadásul mind a három virág-esszencia, tehát a vágyra is igen jó hatással vannak. Hát nem jó kombináció?

Recept: 30 csepp levendula, 15 csepp kamilla, 5 csepp ilang-ilang.

Aromapermet: egy kis szóróflakoba cseppents 10 cseppet a keverékből, majd öntsd fel vízzel, és rázd jól össze. Permetezd az ágyneműre, a függönyökre, párnákra (csak a fabútorokat hagyd ki), vagy bármilyen textíliára.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség;szisszyblog | Fotó: Huffingtonpost)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign