Jump to content

Az igaz barátnő főbb ismérvei

2015. 09. 06. 12:53

Mint minden emberi kapcsolatnál, a barátságnál is kockázatot kell vállalni. Muszáj, hogy meglegyen az alapbizalom a felek között. Szerencsére a legtöbb esetben még azelőtt kiderül, rossz emberben bíztunk meg, hogy az illető komolyabb károkat okozhatott volna a magánéletünkben.

Pletykafészek: Vajon a másik továbbadja a bizalmas információkat? Ennek az lehet a legnyilvánvalóbb jele, ha neked is elmesél olyan titkokat, amiket mások csak neki mondtak el. Még nagyobb gond, ha rosszindulatú megjegyzések kíséretében adja elő a történteket. Ekkor már joggal feltételezheted, hogy hozzád is hasonlóan viszonyul: szeret kibeszélni a hátad mögött, és nem teljes jóindulattal közelít feléd. Az információ birtoklása hatalmi pozíciót jelent a baráti társaságon belül, és azáltal, hogy másokról terjeszt híreket, eltereli a figyelmet a saját hiányosságairól.

A szerelmem tabu! Előfordulhat, hogy a barátnőd nemcsak a titkaidon osztozna szívesen, hanem a pasidon is. Ha a másik feltűnően kicsinosítja magát, amikor tudja, hogy a szerelmed is jelen lesz, vagy ami még rosszabb, ő maga intézi úgy, hogy mindig veletek lógjon mint ,,felesleges harmadik", esetleg arra is veszi a bátorságot, hogy ilyenkor kacérkodó megjegyzéseket tegyen, itt az ideje, hogy őszintén elbeszélgess vele.

Rivalizálás: Jó, ha a barátok nagyjából egy szinten állnak, hasonló az érdeklődésük, és a morális kérdésekben sem tér el túlságosan az álláspontjuk. Ám még az ilyen ideális párosok között is felütheti a fejét a rivalizálás. Ez főleg akkor fordul elő, ha az egyik fél önértékelési problémákkal küzd, és úgy érzi, a másik sokkal jobb nála. Ha a barátnőd mindenben próbál túlszárnyalni, vagy rosszindulatú megjegyzéseket tesz mások azon tulajdonsága miatt, ami rád is jellemző, akkor ebbe a kapcsolatba nem érdemes több energiát fektetnie. Az illető már csak irigységből sem fog kiállni melletted a nehéz helyzetekben, amikor igazán szükséged lenne a barátságára.

(Forrás: Divat és Szépség,blikk|Fotó: Huffingtonpost)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign