Jump to content

Magyar lány lett a világ egyik legkeresettebb szupermodellje

2017. 12. 31. 16:12

Axente Vanessa még csak 21 éves, de olyan világmárkák rajonganak érte, mint a Calvin Klein, a Chanel, a DKNY, Jean Paul Gaultier vagy a Prada.

Mihalik Enikő és Palvin Barbi mellett Axente Vanessa is azon magyar lányok közé tartozik, akiket szépségükért, kitartásukért és tehetségükért az egész világ imád. Pedig a szépséges, szőke lány nem tudatosan választotta először ezt a pályát, inkább a modellvilág választotta ki őt.

Vanessa 1995-ben született Zalaegerszegen, és egy jó ideig nem is gondolt arra, hogy nővéréhez, Benedettához hasonlóan ő is meghódítja majd a magazinokat és a kifutókat. A lányt ugyanis testvére által fedezte fel Fehér Orsi, az Attractive Modellügynökség vezetője, amikor egy ügynökségi látogatáson jártak a szüleikkel. Az első találkozás után másfél év telt el, mire Vanessa belevágott a modellkedésbe, és 14 éves korában utazott első külföldi útjára Ázsiába.

Axente Vanessáért az egész világ rajong

2009-ben szerződött az Attractive Modellügynökséghez, és elkezdődött modellkarrierje. 2010 nyarát Tokióban töltötte, ahol a Chanel kifutóján vonult, majd 2011-ben Szingapúrban dolgozott, ahonnan a Harper’s Bazaar címlapjával tért haza. Ezt követően kötött szerződést a párizsi VIVA Model Managementtel, majd a New York-i DNA Models-szel. 2012 februárjában robbant be a show exkluzív modelljeként a Prada őszi-téli divatbemutatóján, amit ráadásul ő nyithatott meg.

2013-ban újra a Prada exkluzív modellje és kampánysztárja lett, emellett először szerepelt a New York-i divathéten, aminek köszönhetően rögtön a Calvin Klein kampányaiban és az amerikai Vogue divatanyagában találta magát. 2014-ben öt Vogue-címlapot zsebelt be, köztük a legendás amerikai és olasz szeptemberi számot. Ebben az évben a Chanel sminktermékeinek kampányarcává is vált, valamint a Calvin Klein Endless Euphoria illatának nagykövete lett. Vanessa eddig összesen 12 Chanel- és 8 Calvin Klein-kampányt tudhat a magáénak. Innentől kezdve folyamatosan újabb és újabb felkéréseket kapott. Ezután rögtön Párizsban a Céline és a Valentino show nyitó modelljeként láthatta a közönség, később pedig többek között a Givenchy, a Dior és az Yves Saint Laurent márka is felkérte. 2012-ben a Vogue Italia címlapján kétszer láthattad, és a Prada kampányában is szerepelt a híres fotós, Steven Meisel exkluzív modelljeként. Azóta a német, a spanyol, az amerikai és a japán Vogue címlapján is pózolt.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign