Jump to content

Karl Lagerfeld tervezte a Bécsi Operabál elsőbálozóinak tiaráját

2017. 01. 13. 19:00

Karl Lagerfeld francia divattervező álmodta meg az idei Bécsi Operabál elsőbálozóinak tiaráját.

"A zafirkék fejdíszt a Kék Duna keringő ihlette" - mondta Lagerfeld a tiaráról, utalva a Johann Strauss bécsi zeneszerző által komponált műre. Ausztria egyik legismertebb zenei alkotása hagyományosan az operabál nyitótánca és állandó műsorszáma a bécsi újévi koncertnek is. A darabot Johann Strauss 1866/87 telén komponálta, így idén emlékeznek a mű születésének 150. évfordulójára.

A tiarát, amelyet a nyitókeringőt táncoló elsőbálozók fognak viselni, mintegy 400 áttetsző és kék Swarovski-kristállyal és öt kristálygyönggyel díszítették. Többek között a Lagerfeld által tervezett tiara is látható lesz majd egy kiállításon, ahol az eddigi operabálok fejdíszeit mutatják be.

A tiarát minden évben egy nemzetközi hírű dizájner tervezi, és a Swarovski osztrák cég valósítja meg, amely 1956 óta támogatja a Bécsi Operabált.

Az eseménynek otthont adó Bécsi Állami Operaház igazgatója, Dominique Meyer a Swarovskival folytatott együttműködés megkoronázásának nevezte az ékszert bemutató pénteki sajtótájékoztatón, hogy a fejdísz megtervezésére ezúttal egy topdizájnert sikerült megnyerni. A Párizsban élő német Karl Lagerfeld személye ráadásul tovább növeli az operabál, "az egyik legnívósabb művészeti ünnep" nemzetközi rangját - vélte a francia direktor.

2017-ben az operabált február 23-án tartják. A szervezők az idei bál részleteit a január végén tartandó sajtótájékoztatón ismertetik.

(A fenti kép csupán illusztráció)

(Forrás: Divatesszepseg.hu, MTI | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign