Jump to content

Whoopi Goldberg nőknek szánt orvosi marihuánatermékekhez adja a nevét

2016. 04. 01. 13:00

Az Oscar-díjas színésznő, aki nem titkolja, hogy maga is marihuánafogyasztó, egyike lett azoknak a hollywoodi hírességeknek, akik az utóbbi időben belevágtak a marihuánaüzletbe: Bob Marley családja egy kannabiszforgalmazó céggel lépett a piacra a Marley Natural márkával, és Snoop Dogg is saját nevével hirdetett marihuánaterméket árul.

A Whoopi and Maya vállalat mögött három barát és családjuk pénzügyi ereje áll, a cég vezetője Whoopi Goldberg.

A színésznő elmondta, hogy nem akarja elviccelni a dolgot, hiszen a nőknek készülő marihuánás termékeik a menstruációs panaszokat enyhítik, ami "nem tréfa a nők számára".

Whoopi vállalakozása többféle terméket ajánl: balzsamot, tinktúrát, kortyolható csokit és fürdősót is forgalmaznak. A cikkek marihuánatartalma mérsékli a menstruációs fájdalmat és a görcsöket. A néhány héten belül a kijelölt boltok polcaira kerülő termékek árát még nem hozták nyilvánosságra.

A Whoopi and Maya áruit csak Kaliforniában forgalmazzák, és csupán az orvosi marihuánára jogosultak számára. Mivel több amerikai szövetségi államban egyelőre még illegális a marihuána fogyasztása, máshol nem árulják majd.

A szövetségi kormány nem hajlandó legalizálni a marihuánát, részben ezért elég kevés kutatás támasztja alá a szer hasznát. Csak most kezdődtek kutatások az orvosi marihuána görcsöket enyhítő hatásának vizsgálatáról is.

Goldberg azt állítja, hogy saját menstruációs görcseit és fájdalmait hatékonyan enyhítette a marihuánás pipa füstjének belélegzése vagy a marihuánás tea kortyolgatása. Mint a 60 éves színésznő hangsúlyozta, elsősorban missziónak tartja vállalkozását.

(Forrás: Divat és Szépség, MTI | Fotó: Someecards.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign