Jump to content

Eddig nem látott fotók kerültek elő Diana és Károly herceg esküvőjéről

2015. 08. 15. 11:00

Eddig nem látott fotók kerültek elő Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő 34 évvel ezelőtti esküvőjének napjáról. A színfalak mögött készült 14 felvételt, illetve az asszisztensnek a palota tróntermébe szóló belépési engedélyét is elárverezik.

A brit trónörökös és fiatal jegyese, Diana Spencer Szent Pál-székesegyházban tartott esküvője a történelem egyik legnézettebb eseménye volt a televízióban, és nem sokan számítottak arra, hogy eddig ismeretlen képkockák kerülnek elő a jeles napról. A most napvilágot látott fotók a ceremónia után készültek a Buckingham-palotában, és a szokottnál sokkal kevésbé mereven ábrázolják a királyi család tagjait.

A képeket Lord Lichfield, az udvar 2005-ben elhunyt hivatalos fotósa, az uralkodó, II. Erzsébet rokona csinálta, egy részüket asszisztense hívta elő. A nagyközönség soha nem láthatta a felvételeket, amelyek Károly és Diana személyes esküvői albumaiba sem kerültek be. Patrick Lichfield ehelyett segítőjének ajándékozta őket emlékül. A fotókat az RR Auction amerikai aukciósház honlapján bocsátják árverésre 1000 és 2000 dollár (283 ezer - 566 ezer forint) közötti áron. A 14 kép közül hat az esküvői fogadáson készült, és Diana látható rajtuk fehér selyemtaft ruhában.

Három kocka a karján az egyik nyoszolyólánnyal ábrázolja a királynő mellett sétáló hercegnőt: Diana vigasztalásul emelte fel az ötéves Clementine Hambrót, mert elesett. Van egy olyan felvétel is, amelyen a palota erkélyén álló ifjú házasok hátulról láthatók, és egy olyan is, amelyen a királynő és férje, Fülöp herceg a televízión nézik a palota előtt összegyűlt tömeget.
Az egyik kép azt bizonyítja, milyen nehéz volt boldogulni a hercegnő menyasszonyi ruhájának rekordhosszú uszályával: a palota személyzete épp egy hivatalos fotóhoz próbálja eligazítani, hogy ne lépjenek rá. A kockákon látható esküvői vendégek között van Erzsébet anyakirálynő, András herceg, Spencer gróf és Lady Fellowes, Diana testvére.

A gyűjtemény hét 25x20 centiméteres fekete-fehér és hét 18x13 centiméteres színes fotóból áll. Lord Lichfield névtelenséget kérő asszisztense elmondta, a fekete-fehéreket ő hívta elő a fényképész Aubrey Walk-i stúdiójának sötétkamrájában, mindössze néhány órával az esküvő után. A többit pedig az a fotólabor, amely a színes képek előhívását végezte a fotós számára. A licit szeptember 24-én zárul.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Abcnews)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign