Jump to content

Így segített a kisfiú

2021. 04. 11. 08:26

A 12 éves Sam olyan rászoruló időseknek segít, akik nem mozognak otthonosan a digitális világban.

A 12 éves Sam Keusch tudja, milyen nehezen élik meg az idősek mind fizikailag, mind pszichésen a kialakult járványhelyzetet. Ők azok, akiket a koronavírus-fertőzés az átlagosnál jobban fenyeget, és ők azok, akik már hosszú hónapok óta elszigetelten élnek, nem találkozhatnak családjukkal, nem ölelhetik meg unokáikat.

A hetedik osztályos New York-i fiú sem láthatta a nagyszüleit hónapok óta, így a kiskamasz már egy ideje azon törte a fejét, hogyan segíthetne az időseknek ebben a kiszolgáltatott helyzetben. 

Az elszigetelődés mellett gondot okoz az is, hogy a vakcinák közel sem elérhetőek mindenki számára. A kiskamasz látta, hogy a nagyszüleinek és idősebb szomszédjainak is szükségük volt édesapja segítségére ahhoz, hogy digitális úton foglaljanak oltási időpontot, ekkor jött rá, hogy ő maga is segíthetne azokon a rászoruló időseken, akik nem mozognak otthonosan a virtuális világban - írja a  CBS News.

Sam egy idősekre specializálódott weboldalt tervezett a Google sablonjainak segítségével, így született meg a Vaccine Helper - Vakcina Segítő - oldal, amely megmutatja, elérhető-e az idősek számára az oltás. Az oldal összegyűjti a szükséges alapvető információkat a regisztráltaktól, amelyek alapján a 12 éves fiú mindannyiuknak egyenként foglal időpontot.

A kisfiú már több mint 1600 idős embernek segített a weboldalon keresztül időpontot foglalni, ezáltal hozzásegíteni őket a vakcinához. A kamasz a lapnak arról is beszélt, hogy ugyan beletelhet pár napba, de a legtöbbször már aznap sikerült a foglalás.

- Bárki szerezhet rajtam keresztül időpontot, de annak jobban örülök, ha a fiatalok maguk csinálják, mert nagy valószínűséggel képesek rá. Az időseknek sokkal nagyobb szükségük van a segítségemre, mivel sokkal kevésbé jártasak a digitális világban, és mert maguktól nem tudnak foglalni - mondja Sam, aki az idősek mellett tanároknak és krónikus betegeknek is segítséget nyújt.

 

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign