Jump to content

Ismét lerabolták a boltokat a britek

2020. 09. 28. 21:29

A koronavírus-járvány második hullámától tartanak a britek, és ismét megrohamozták a boltokat.

Újra szigorúbb kormányzati intézkedéseket hoztak Nagy-Britanniában, hogy elkerüljék a koronavírus elszabadulását. Emiatt a britek ismét pánikvásárlásba kezdtek a hétvégén. A közösségi médiában csupasz polcokról készült képek jelentek meg, csakúgy, mint a járvány első hulláma idején. A Tesco újra bevezette a vásárlási korlátokat olyan termékek esetében, mint a WC-papír, a tészta, a liszt, a rizs vagy a zöldségkonzerv.

Míg a legtöbb helyen három csomag a hazavihető limit a felsorolt termékeknél, a Tesco és néhány más vállalat mindegyikből csak egyet enged megvenni a vásárlóknak. Így szeretnék biztosítani, hogy az alapvető szükségleti cikkek mindenki számára elérhetőek maradjanak.

A legszigorúbb korlátozó intézkedések Walesben váltak hatályossá vasárnap estétől. Itt a nem egy háztartásban élők nem találkozhatnak zárt térben, így egymás lakásaiban sem, és nem tölthetik együtt az éjszakát. Angliában és Skóciában pedig 22 órakor minden vendéglátóhelynek be kell zárnia, bár a házhoz szállításra rendelt ételek továbbra is kiszállíthatók.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign