Jump to content

Postán jön az iskolai anyag

2020. 09. 11. 10:13

Internet és számítógép nélkül sok gyerekhez nem jut el a digitális oktatás Romániában, ezért van olyan település, ahol a postás viszi ki a tananyagot, vagy a tévében adják le.

A koronavírus-járvány miatt Romániában is speciális intézkedéseket vezettek be az iskolákban. A települési fertőzésszám alapján dől el, milyen formában zajlik az oktatás.

Ahol a megelőző két hétben ezer lakosra egy fertőzött jut, ott rendesen járnak iskolába a gyerekek. Ahol legfeljebb három beteg esik ezer emberre, ott vegyes formában tanítanak, ennél több fertőzött esetén pedig kizárólag online oktatás lesz – írja a Főtér.ro.

Csakhogy van egy kis baj: nem minden érintett településen van internet-hozzáférés, esetleg a diákoknak nincs netük vagy megfelelő eszközük. Ezért különböző módszerekkel próbálják megoldani a helyzetet.

A Iași megyei Bivolari településen például hetente egyszer postán küldik ki a heti tananyagot azoknak, akiknél nincs internet.

A Galac megyei Suhurlui községben valamivel modernebb eszközt alkalmaznak: ott videóra vették, amint a tanárok leadják a tananyagot, és a felvételt majd a tévében adják le.

A romániai helyzet elkeserítő, de a digitális tanrenddel járó hasonló probléma Magyarországon sem ismeretlen. Sok diákhoz el sem jut a tananyag internet és számítógép híján, vannak családok, ahol áram sincs.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pexels.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign