Jump to content

Dubajba szabad az út

2020. 07. 28. 13:38

Az országba július 7-től léphetnek be újra külföldi turisták, az ő biztonságukra pedig pont olyan komoly figyelem irányul, mint a dubaji polgárokéra.

Márciustól a koronavírus-járvány globálisan tett be a turisztikai iparágnak, a bevétele nagy részét a turizmusból szerző Dubaj pedig rengeteg pénztől esett el. Az emírség újra fogad turistákat, és könnyedén követhető előírásokat vezettek be az utazáshoz.

A város fő látványosságai várják a látogatókat, ahogy azt a turisztikai hivataluk is megjegyzi: Dubaj visszanyerte vibráló energiáját. Megnyitottak a strandok, a bevásárlóközpontok, az éttermek, az uszodák, a csúszdaparkok és a golfklubok. 

A nemzetközi turistáknak új utazási szabályokhoz kell igazodniuk: dubaji útjuk előtt PCR tesztet kell csináltatniuk (mely 4 napnál, vagyis 96 óránál nem régebbi). Ha ez esetleg elmaradt volna, akkor mindezt a dubaji reptéren érkezéskor ingyenesen pótolni lehet, de ez az “akció” augusztus 1-én véget ér. Emellett a turisták leellenőrizhetik az országuk utazási előírásait, illetve ki kell tölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot a COVID-19-et is fedező utasbiztosítás megkötése mellett.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTCC) megadta Dubaj számára a Biztonságos úti cél minősítést is, mely a város által a koronavírus kitörése után bevezetett szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseknek köszönhető.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pexels.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign