Jump to content

Egy kis álomfejtés

2020. 06. 12. 11:03

Szoktál kígyóval álmodni? Megmutatjuk, mit jelent a különböző álmoskönyvek szerint, ha kígyó bukkan fel az álmodban.

A kígyó a bölcsesség egyik szimbóluma, úgyhogy ha megjelenik az álmodban, az jó eséllyel utal arra, hogy valamilyen fontos információhoz jutsz a jövőben. De nézzük meg, mit mondanak a leghíresebb álmoskönyvek a kígyós álomról!

Krúdy Gyula az Álmoskönyv – Tenyérjóslások könyvében így ír a kígyóról az álomban: „Kígyó. Betegnek nem jó. Kerner szerint kígyó: jegyez rövid időn belül beköszöntő gazdagságot. Kígyó, amely marásra készülne: lázas betegséget mutat. Kígyómarás: őrizkedj ellenségeidtől. Kígyó, amelyet nem lehet kikerülni, sem előle elfutni: rossz jövő. Döglött kígyó: menekvés. A különös álmokból: kígyó, amely bensőnkből nőne, és körülgyűrűzné szívünk táját, elvenné lélegzetünket: nagy betegség jelképe.

Kígyók az ágyban, a párna alatt: gyötrelmes, kétségbeejtő lelkiállapot mutatói. Kígyók, amelyek a szobába kúsznak, és körülsziszegik az ágyat: nőnél gonoszat jegyeznek. Kígyót szoptatni: őszülés. Kígyófa: utazás. Kígyókő: szerencsétlenség. Kígyószem: védelem a mennykőcsapás és szédülés ellen. (Régi magyar naptár.)” (Forrás)

Gustavus Hindman Miller az Álmoskönyv avagy mi történik az álomban című könyvében a kígyókat olyan jelentéssel ruházza fel, mint akik üzenetet közvetítenek az álmodónak arról, hogy valaki felé haragot tart. Ha megjelenik a kígyó, akkor számítani lehet arra, hogy valamilyen árulás vagy pletyka áldozata leszel. Ha megharap a kígyó, akkor problémák merülhetnek fel a munkáddal kapcsolatban, esetleg a főnökkel kell komoly beszélgetésre sort kerítened, és a fizetésed is csökkenthet. Miller értelmezése szerint, a kígyók általában valamilyen veszélyt vagy rejtett betegséget jelentenek, kivéve, ha ez a kígyó segít téged az álomban. Ez utóbbi esetben arra utalhat, hogy képes leszel legyőzni egy ellenséget, vagy egy előtted álló nehéz helyzetet.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign