Jump to content

Nem engedték be a férfit a klubba

2019. 10. 16. 14:53

Hivatalosan az öltözéke miatt, de a srác szerint diszkrimináció érte őt.

Egy férfi szexizmussal vádol egy bristoli pubot, ahová – szerinte – azért nem engedték be a biztonsági őrök, mert férfi. A 22 éves Ben a párjával és egy közös barátnőjükkel ment el a Green House nevű szórakozóhelyre. A két nőt gond nélkül beengedték az ajtónállók, Bent azonban elküldték, mondván, hogy nem felel meg a dress code-nak.

Való igaz, hogy Ben baseballsapkája és kapucnis pulcsija nem nevezhető éppen smart casual-nek, ám állítása szerint bőven voltak nála jóval hétköznapibban öltözött lányok, akiket viszont gond nélkül beengedtek. Ben barátnője, Hannah például egy egyszerű pólót és egy Converse tornacipőt viselt.

Tucatjával érkeztek olyan lányok a helyre, akik pont olyan lazán öltöztek, mint én. Tőlük még személyit sem kértek, engem viszont kint hagytak a hidegben.

Ben állítása szerint rögtön beletörődött volna a dologba, és már indult is volna haza, ám a barátnője nem hagyta annyiban a dolgot.

Azt hiszem amiatt, hogy fehér férfi vagyok, nem számítok rá, hogy bárhol hátrányos megkülönböztetés ér. (…) Hannah ébresztett rá, hogy kipécéztek engem, hiszen mások is ugyanúgy öltöztek, mint én

– mondta. Most viszont már meg van győződve róla, hogy a férfiakkal szemben sokkal nagyobb elvárásokat támasztanak a szórakozóhelyeken, mint a nőkkel szemben. Ben szerint azért engedik be a nőket válogatás nélkül, mert vonzzák a vendégeket, a férfiakról azonban nem mondható el ugyanez.

A fiatal pár panaszt tett a vezetőségnél, ám az üzletvezető nem adott igazat nekik. Szerinte szó sincs szexizmusról, egyszerűen azért nem engedték be a férfit, mert a szabályzatuk tiltja a sapka és a kapucnis pulcsi viseletét. Szerintük nagyon nem korrekt, hogy Ben emiatt rögtön szexizmust emleget.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign