Jump to content

Pénzt kérne a feleség

2019. 05. 23. 10:04

Az anyuka egy teljes állású dadus bérét kérné a saját kiadásaira.

Zavarba ejtő helyzetben lévő édesanya kérte az internet véleményét egy kényes ügyben. A névtelen nő és férje négy éve házasok, a nő három éve hagyta ott a munkáját, és jelenleg a 18 hónapos kislányával van otthon.

Vezeti a háztartást, neveli a gyereket, és ezért nincs saját jövedelme, hanem a férje keresetéből élnek mindannyian. Itt kezdődnek a problémák. A Redditen a következőket írja: „A férjem jól keres, de nagyon fösvény a nem nélkülözhetetlen kiadásokkal, mert fiatalon szeretne anyagilag független lenni (nem dolgozna, csak a befektetéseiből élne). Igen, ilyen volt már akkor is, amikor megismertem, de akkor volt saját fizetésem, amiből azt vettem, amit akartam.

Most a 100 dollár (kb. 30 ezer forint) fölötti kiadásokra a férjének is rá kell bólintania. Ezért azon gondolkodik, hogy a férjétől egy teljes állású dadus fizetését (ami nagyjából havi egymillió forintnak felel meg) kéri, amiből aztán azt vesz, amit szeretne: sminkcuccokat, cipőket, finomságokat, szóval olyasmiket, amik nem nélkülözhetetlenek, de az édesanyát nagyon boldoggá tennék.

A kommentelők két táborra szakadtak. Voltak, akik nagyon nem értettek egyet a kérdezővel:

„Szóval havonta egy dadus teljes fizetését akarod elverni hülyeségekre. Ez elég abszurd, hacsak nem vagytok nagyon gazdagok” – írta valaki.

„Úgy hangzik, mintha úgy éreznéd, hogy a férjed nem bánik veled méltányosan… és úgy is hangzik, mintha neki lenne egy terve, ami mindannyiótok életét megkönnyíti”– így egy másik kommentelő.

„Egyébként nem ördögtől való megbeszélni a párunkkal, ha 100 dollárnál több kell valamire. A házasság erről is szól” – figyelmeztette egy harmadik.

Mások viszont bizonyos szintig igazat adtak az anyukának:

„Igen, biztos sok pénzük van. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne saját pénze, aminek az elköltésébe a férje nem szól bele.”

„Beszéljétek meg, mennyit tudtok nélkülözni, amit havonta a saját kiadásaidra fordíthatsz.”

„Butaság fizetésnek hívni, de a függetlenségre szükség van. Ő is dolgozik, mert ő egy édesanya. És igen sok anyuka szereti a szép cipőket.”

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign