Jump to content

Hihetetlen dolgot csinál ez a két éves kislány

2019. 03. 16. 19:26

A különleges képességekkel rendelkező kislány évekkel megelőzi a kortársait.

A 4 éves Alannah George IQ-szintje 140-es. Múlt hónapban bekerült a különlegesen magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa egyesületbe, mégpedig második legfiatalabbként Nagy-Britanniában.

A kislány 7 hónapos korában mondta ki az első szavait, 18 hónapos korára pedig már összefüggő mondatokban beszélt. 2 éves korában magától megtanult olvasni, ám a szülei sem értik pontosan, hogy miképpen. Azt azonban elárulták, kissé félelmetes volt, amikor megtudták, hogy a lányuk mennyire okos.

Alannah a patinás St George’s iskolába jár, melynek egykor a tanulója volt többek között Eugénia hercegnő is. 

A múlt hónapban megvizsgálta őt dr. Peter Congdon oktatási pszichológus, és megállapította, hogy a gyermek egy „szellemi zseni”. Az elvégzett tesztből kiderült az is, hogy a kislány olvasásból egy 7 éves szintjén, míg helyesírásból egy 6 és fél éves szintjén áll.

Édesanyja, Nadine bízik abban, hogy szuperokos lánya fényes jövő előtt áll, és férjével mindent meg is tesznek azért, hogy megadják ehhez az optimális feltételeket. A pszichológussal együtt azon aggódnak, hogy Alannah számára unalmas lesz a szokványos tanrend. Akkor tud ugyanis a legjobban fejlődni, ha kihívások elé állítják, éppen ezért valószínűleg speciális tanrendre lesz szüksége.

Nadine hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a legeslegfontosabb az, hogy Alannah elégedett és boldog életet élhessen, és élvezhesse a gyerekkorát, ugyanúgy, ahogy a kortársai.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign