Jump to content

Beköszönt az ősz

2018. 11. 05. 23:05

Hétfőn a borult területek nagysága fokozatosan csökken, de a Nyugat-Dunántúlon, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben még délután is lehetnek alacsony szintű felhőzettel borított vidékek. Másutt fátyolfelhők szűrik a napsütést, sőt, keleten derült részek is lesznek. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél napközben az ország középső részein megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet délután általában 15 °C és 22 °C között alakul, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz. Késő estére 7 °C és 12 °C közé hűl le a levegő.

Kedden az éjszaka képződő köd megszűnése után napos idő várható, többnyire kevés felhővel, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C és 20 °C között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Szerdán az éjjeli köd felszálltát követően napos idő várható, többnyire kevés felhővel, de helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 °C és 10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 °C és 19 °C között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 °C és 9 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 °C és 18 °C között valószínű.

Pénteken reggel ködös idő valószínű, majd változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 7 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 °C és 17 °C között valószínű.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)