Jump to content

Te milyen színűnek látod ezeket a tárgyakat?

2017. 11. 02. 13:43

Az emberi szem néha mást lát, mint amit kellene. Vannak olyan optikai csalódások, melyek könnyen át tudják verni, de még az egyszerű színeket sem ugyanúgy látja mindenki. Azt biztosan tapasztaltad már, hogy a férfiak sokkal kevesebb árnyalatot különböztetnek meg, de nem csak a két nem színérzékelése tér el.

A becsapós rajzok, és a mit pillantasz meg először feliratú ábrák többször bizonyították már, hogy az agy és miatta a szem sokaknál különböző dolgokat vesz észre, vagy másra fókuszál először. Sőt, mint kiderült, egy fényképen sem mindenki ugyanazt a színkombinációt látja.

Milyen színű ez a ruha? És ez a cipő?

Nemrég az egész internet azon vitatkozott, hogy egy bizonyos ruha arany-fehér vagy éppen kék-fekete-e, mert az emberek ezt a két változatot látták teljesen ugyanazon a fotón. A kommentelők szinte megőrültek tőle, sokan össze is vesztek rajta, mert fogalmuk sem volt, hogy kinek van igaza, és hogyan lehetséges ez. Azóta ráadásul még több olyan fotó került fel a netre, aminek színe két táborra osztja a világot, utoljára egy sportcipő akasztott ki mindenkit. Mi ezeket a kétes színű darabokat gyűjtöttük most össze: teszteld, te milyennek látod, és azt is megtudhatod egy videóban, hogy mi áll a jelenség hátterében.

Nemrég ez a cipő keltett vitát. Egyesek mentazöldnek és szürkének, mások rózsaszínnek és fehérnek látják. Az üzletben egyébként utóbbi verzióban kapható. 

Ebből a ruhából indult ki minden. Később ki is derítették, hogy az eredeti színe valójában kék és fekete.

Van, aki szerint ez a sportfelszerelés is rózsaszín és fehér, míg mások kékeszöldnek és szürkének látják. Sőt, egyesek szerint rózsaszín és szürke. A valós színe kékeszöld és szürke.

A táska is megosztotta a világot: kék vagy fehér? A márka webshopjában halványkék színűként kapható, tehát ez a valódi színe.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign