Jump to content

Mosolygás helyett ezt csináld, és ezerszer jobban fogsz kinézni a fotókon

2017. 07. 27. 09:45

Mindenki arra törekszik, hogy az Instagramra vagy a Facebookra feltöltött képeken a lehető legjobb formáját mutassa, és ehhez általában hatalmas mosollyal az arcán pózol a felvételhez. Most viszont kiderült, hogy ez nem is biztos, hogy olyan előnyös, mint a legtöbben gondolják, sőt!

Egy friss kutatás ugyanis nagyon érdekes eredményre jutott. A kanadai Brain and Mind Institute felmérése során három-három képet mutatott mindegyik résztvevőnek: az egyiken mosolygott, a másikon semleges, természetes arcot, a harmadikon pedig vicces, csodálkozós grimaszt vágott a rajta szereplő ember. Kitalálod, melyiküket tippelték a legidősebbnek?

Valószínűleg meg fogsz lepődni, de a mosolygósat több évvel a valós koránál idősebbnek nézték, míg a grimaszolót a legfiatalabbnak. A vezető kutató, Mel Goodale azt is elmondta, hogy a fotókon szereplők is nagyon meglepődtek, mert egyáltalán nem erre számítottak. Az igazság viszont az, hogy sok híresség már régóta sejti ezt az apróságot a vidám fotókról, még akkor is, ha eddig nem volt tudományosan bizonyított. Victoria Beckhamet például szinte soha, vagy elképesztően ritkán látni mosolyogva, maximum néha enyhén oldalra húzza a száját. De nem ez az egyetlen trükk, amire esküsznek a hírességek: lejjebb eláruljuk, milyen praktikákat vetnek be a tökéletes szelfiért.

Például Anna Wintourt, az amerikai Vogue magazin főszerkesztőjét sem igazán láthatta még senki mosolyogni a fotókon.

Kim Kardashian pedig fél a ráncosodástól, ezért sem szeret annyira mosolyogni. Inkább enyhén nyitva tartja a száját, vagy nagyon picit csücsörít, és azt is elárulta, miért: így ugyanis jobban kiemeli az arccsontját, és keskenyebbnek tűnik az arca. Egy-két trükköt pedig érdemes is ellesni a szelfik egyik királynőjétől. Például mindig egyenesen tartja az állát és a nyakát, valamint szereti magát kissé felülről fotózni, amit szintén nagyon előnyösnek tart az arca szempontjából.

De húgának, Kylie Jennernek is van egy jól bevált trükkje: kissé oldalra fordítja a fejét. Így kiemeli hosszú haját, és bájos benyomást kelt.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign